”Vill värva Zlatan till Galatasaray”

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Uppgifter: Redo att ge svensken tvåårskontrakt

1 av 2 | Foto: TT
Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic i Galatasaray?

Det vill presidentkandidaten Dursun Özbek se förverkligas.

AMK uppger i dag att klubben är redo att ge svensken ett tvåårskontrakt med en årslön på 10 miljoner euro.

Turkiska tidningen AMK i dag.
Turkiska tidningen AMK i dag.

Det är valtider i turkiska storklubben Galatasaray. En av kandidaterna, Dursun Özbek, går enligt turkiska tidningen AMK till val på löftet om Zlatan Ibrahimovic som stjärnvärvning. Klubben, som tidigare värvat stjärnor som Didier Drogba och Wesley Sneijder, uppges vara villig att värva stort igen.

AMK uppger att Özbek varit i kontakt med PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi och att en värvning skulle kosta Galatsaray 112 miljoner kronor – en kompensation för Zlatans sista årslön i PSG.

Bättre lön än i Italien

Enligt den turkiska tidningen ska Galatsaray vara redo att erbjuda Zlatan ett tvåårskontrakt med en årslön på motsvarande drygt 93 miljoner kronor. Det vore mindre än vad stjärnsvenskan tjänar i PSG i dag men betydligt mer än de motsvarande drygt 65 miljoner kronor som AC Milan kan erbjuda.

Med fem omgångar kvar att spela av den turkiska ligan parkerar Galatasaray på en andraplats i den turkiska ligan, på samma poäng men med sämre målskillnad än Besiktas. Seriesegraren får direktplats till nästa års Champions League medan tvåan får kvala sig till den prestigefulla turneringen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.