Ljungberg: ”Det är synd om Zlatan”

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Riktar kängor mot den svenska landslagstruppen

Fredrik Ljungberg och Zlatan Ibrahimovic var aldrig några vänner.

Men när Sverige ska spela sina viktigaste matcher på två år hyllas PSG-stjärnan av Ljungberg – samtidigt som övrig landslagsspelare sågas.

Ljungberg spelade senast i Indiens nya fotbollsligesatsning.
Foto: Andreas Bardell
Ljungberg spelade senast i Indiens nya fotbollsligesatsning.

Zlatan Ibrahimovic och Fredrik Ljungberg har inte alltid dragit jämt. I sin självbiografi kallar PSG-stjärnan exempelvis Ljungberg för ”primadonnan”.

Men inför det avgörande playoff-mötet med Danmark är Ljungberg på det klara med hur viktig Zlatan är för Sverige, samtidigt som han riktar kritik mot truppen i övrigt.

Under Ljungbergs tid i landslaget kunde Sverige skryta med spelare som Henrik Larsson, Patrik Andersson och just Zlatan.

”Är ofattbart”

Sådana lagkamrater har inte Zlatan i dag.

– Han har gjort ett otroligt avtryck. Han är en fantastisk spelare. Tyvärr har landslaget inte varit lika bra längre. I Sverige pratar vi om hur många spelare som spelar i stora klubbar, eftersom det är viktigt för att det ska gå bra i EM och VM. Det är viktigt att ha spelare i Champions League och på sistone har vi inte haft så många spelare i stora klubbar, säger ”Freddie” och fortsätter:

– Och där är det synd om Zlatan, han har behövt bära laget på sina egna axlar. Det är ofattbart hur många titlar han vunnit genom karriären, men jag lider lite med honom eftersom att om landslaget hade kunnat vara mer konkurrenskraftigt hade han haft ett bättre facit i EM och VM.

”En tuff match”

Den förre Arsenal-stjärnan är likt många andra inne på att mötena mellan Sverige och Danmark kommer att bli väldigt tajta:

– Det är en svår match, ett derby. Vi är förstås besvikna över att vi inte kvalade in utan playoff-spel. Det är förmodligen 50-50. Danmark är en tuff match, vi har inte ett särskilt bra facit mot dem men vi får se. Jag håller tummarna.

Lördagens match sänds i Kanal 5 – avspark 20.45.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.