Publicerad 2016-02-03

Måns Söderqvist satte två mål på Halmstad.

Han lämnade Kalmar FF som skyttekung.

Men fjolåret i Hammarby bjöd bara på två mål.

Nu har Måns Söderqvist fått en smakstart på försäsongen: 22-åringen stod för två mål på en minut i träningsmatchen mot Halmstad.

Hammarby blandar och ger under försäsongen. Premiären slutade med 2–0-seger mot finska Kups – match nummer två med en 0–2-förlust mot allsvenska nykomlingen Östersund.

Test nummer tre, mot Halmstad i soliga Salou i Spanien, inleddes inte på ett övertygande sätt. Halmstad spelade bra och fick dessutom en tidig straff som gav laget ledningen.

Söderqvist två mål på en minut

Men Hammarby kom tillbaka – och tog över.

Amadalya Rennie inledde Bajens målskytt på en hörna efter en halvtimme spelad.

Några minuter senare hann inte Halmstadsförvaret med när Hammarby ställde om och Måns Söderqvist var sist på bollen till 2–1.

Söderqvist hade ett målmässigt tungt år 2015, med bara två fullträffar i Hammarby efter lyckade 2014 när han satte 10 mål för Kalmar FF.

Nu dröjde det bara en minut innan 22-åringen (23 på måndag) hade målat igen.

Och nu var det riktigt snyggt.

Hammarby satte återigen igång ett snabbt uppspel där Melker Hallberg, som spelade tillsammans med Söderqvist i Kalmar, på vänsterkanten kollade upp och såg Måns Söderqvist på andra sidan av planen.

Israelsson med spiken i kistan

Söderqvist tog ner passningen i steget, vek in mot mitten och sköt bollen i mål.

Den andra halvleken hackades sönder av byten, men Erik Israelsson fick sätta spiken i kistan genom att rulla in 4–1.

För Halmstad var det här andra raka nederlaget under försäsongen efter att man tidigare förlorat mot Helsingborg med 0–3.