Skyttekungen stor hjälte för Djurgården

Publicerad 2015-05-11

Nyförvärvet gjorde två och spelade fram till ett när Dif vände mot Åtvidaberg

ÅTVIDABERG/STOCKHOLM. Nyasha Mushekwis blev stor hjälte efter vänt matchen mot Åtvidaberg.

Sedan hedrade skyttekungen Omar Colleys syster.

– Omars syster gick bort för några dagar sedan så det har varit en jobbig tid för honom, säger Mushekwi till Sportbladet.

Djurgårdens Nyasha Mushekwi (2:a fr.v.) jublar efter 2-3-målet i måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Åtvidaberg och Djurgården på Kopparvallen i Åtvidaberg.

Nyasha Mushekwi kom till Djurgården inför säsongen och har snabbt blivit populär bland fansen.

Det är inte så konstigt.

Inför mötet mot Åtvidaberg hade Mushekwi gjort fem mål. Efter matchen är han uppe på sju och i ensam skytteligaledning.

”Var inte lätt”

Mushekwi började med att nicka ner till Daniel Berntsen som satte 1-0 i den 28:e minuten. Men ÅFF vände skulle komma tillbaka. Efter mål av Kristian Bergström och John Owoeri hade hemmalaget vänt.

Glädjen blev dock kortvarig. Två minuter efter ledningsmålet satte Mushekwi kvitteringen. 20 minuter senare hade nyförvärvet fixat vändningen och skjutit segern till Djurgården.

Efter målet drog Mushekwi upp tröjan och visade texten ”RIP sister” – för att hedra lagkamraten Omar Colleys syster.

– Omars syster gick bort för några dagar sedan så det har varit en jobbig tid för honom. Det var för att supporta honom. Det var ett tufft val för honom att spela, men han valde laget före att åka och vi kan bara supporta honom, säger Mushekwi.

”Inte förvånad”

Med sina sju mål leder Mushekwi nu skytteligan före Malmö FF:s Jo Inge Berget som gjort sex så här långt.

– Jag är inte förvånad, jag har alltid gillat att göra mål, men den här gången har jag Gud på min sida, säger Mushekwi och fortsätter:

– Jag ska försöka göra så många mål jag kan, jag kan inte förutspå något, jag vill inte begränsa mig själv.

Segern är Djurgårdens femte på åtta matcher och laget ligger nu på fjärdeplats i tabellen.