Inter vidare i Champions League – ställs mot Milan

Möts i CL-slutspel för första gången på 18 år

Uppdaterad 2023-04-20 | Publicerad 2023-04-19

Stadsrivalerna Inter och Milan i Champions League-semifinal.

Det blir verklighet sedan Inter avancerat efter seger i dubbelmötet med Benfica.

– Det är en väldigt speciell match, säger Inters Lautaro Martinez till Amazon Prime Italia.

Inter hade 2–0 att gå på inför returmötet med Benfica och hemma i Milano fick man en drömstart. Med kvarten spelad knorrade Nicolo Barella in 1–0 för hemmalaget.

Men Benfica skulle kvittera när norrmannen Fredrik Aursnes nickade bollen över mållinjen några minuter före paus.

Sen kvittering

Matchen skulle fortsätta att svänga.

I den 65:e minuten tog sig Federico Dimarco in i straffområdet och spelade fram Lautaro Martinez som skickade in 2–1 i nättaket – och vilt jubel utbröt bland Interspelarna.

Joaquin Corréa utökade ledningen 13 minuter senare men Benfica reducerade och i matchens absoluta slutskede kom också kvitteringen.

Det hjälpte dock föga för den portugisiska klubben.

Matchen slutade 3–3 men Inter är vidare med totalt 5–3 över två matcher.

Lautaro Martinez jublar efter sitt mål mot Benfica.

Senaste slutspelsmötet: 2005

Nu väntar ett stekhett möte med lokalrivalen Milan som slog ut Napoli i kvartsfinalen. Det är första gången sedan 2005 som de två Milano-lagen möts i Champions League-slutspelet.

– Vi har jobbat för att uppleva sådana kvällar och nu är Inter där igen efter många år, säger Inters tränare Simone Inzaghi till Amazon Prime Italia.

Vinnaren i den semifinalen kommer att möta Real Madrid eller Manchester City i finalen.