Milan kvitterade med matchens sista spark

Uppdaterad 2017-05-22 | Publicerad 2017-04-15

Två poäng skiljde lagen åt inför matchen.

Och det blev ett hett derby mellan Inter och Milan - där Milan kvitterade med matchens sista spark

– Vi försvarade tröjan, vi slåss för den varje gång, säger kvitteringsskytten Cristian Zapata efter matchen.

Det har varit turbulent kring Milan, men efter flera turer fram och tillbaka blev det i veckan klart att Silvio Berlusconi säljer klubben.

Så det var ett nytt Milan som gick in i derbyt mot Inter i dag.

Och det var bortalager som fick fira efter att ha hämtat upp ett tvåmålsunderläge och kvitterat med matchens sista spark. Därmed behåller man sjätteplatsen och avståndet till stadsrivalen i Serie A-tabellen.

– Jag är glad över att göra mål. Det var ett väldigt intensivt derby, båda lagen spelade bra och till slut var oavgjort ett rättvist resultat, säger Milans matchhjälte Cristian Zapata till Premium Sport.

Slog till två gånger innan paus

Milan öppnade starkast med flera farliga avslut, men det var Inter som öppnade målskyttet.

1–0 kom med tio minuter kvar av första halvlek. En boll avvägd till perfektion hittade Antonio Candreva i djupet, som kyligt lyfte bollen förbi Donnarumma in i mål.

Och minuten innan paus ökade Maurio Icardi på till 2–0.

Ivan Perisic ryckte sig fram på vänsterkanten och serverade Inter-kaptenen till säsongens 21:a ligamål.

Ridå för Milan kunde man tro.

Men icke.

I den 83:minuten stötte Alessio Romagnoli in reduceringsbollen.

Och med matchens allra sista spark kom kvitteringen. Mittbackskollegan Cristian Zapata lyckades akrobatiskt trycka in en volley via ribba i den 97:e minuten.

Milan firade som att de vunnit matchen och Inter såg ut som förlorare.

– Vi gav inte upp och till slut lyckades vi kvittera. Vi försvarade tröjan, vi slåss för den varje gång. Vi är på rätt spår, säger Zapata.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se