Skandalscener – sparkar på liggande domare

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:

Han slog först domaren.

Och sparkade sedan mot huvudet när domaren låg ner.

Rysslands tidigare lagkapten Roman Sjirokovs agerande kan nu få rättsligt efterspel.

Skandalscener utspelade sig i fotbollsturneringen Moskvas kändiscup. 39-årige Roman Sjirokov, som varit lagkapten för Ryssland och gjort 57 landskamper, ska ha förolämpat domare Nikita Dantjenko efter utebliven straff.

Bilder visar sedan att domaren gav Sjirokov rött kort, då attackerades Dantjenko av Sjirokov. Han slog honom två gånger i ansiktet, domaren lade sig ner i gräset och skyddade ansiktet med sina armar. Sjirokov fortsatte och sparkade Dantjenko mot huvudet – sedan stoppades han av spelare i motståndarlaget som knuffade bort honom.

Sjirokov avslutade landslagskarriären med EM 2016.
Foto: TT / Twitter
Sjirokov avslutade landslagskarriären med EM 2016.

Dantjenko fördes till sjukhus, och berättade om sitt tillstånd efter händelsen.

– Jag tillbringade över fyra timmar på sjukhus, gjorde några undersökningar och fick stygn överallt. Det viktigaste är att allt verkar vara okej med mig, säger Nikita Dantjenko.

Fördömer beteende

Han ska enligt uppgifter polisanmäla Sjirokov, som efteråt har bett om ursäkt till domaren, och har lagt ut en bild på honom på Instagram.

”Det var en olämplig handling. Jag är medveten om att inte ge en tydlig straff och sedan visa mig det röda kortet, inte är en anledning för mig att svinga med händerna. Jag hoppas Nikita kan börja döma så snart som möjligt”, skriver Roman Sjirokov.

Turneringens arrangör, German Popkov, har fördömt Sjirokovs beteende.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN