Mästarlaget utslaget – efter jättetavlan

Uppdaterad 2020-03-12 | Publicerad 2020-03-11

Regerande mästarlaget Liverpool är utslaget ur Champions League.

Detta efter övertidsdramatik där målvakten Adrian stod för en jättetavla.

Liverpool misslyckades med att vända 0–1-underläget från första mötet med Atletico Madrid – lika efter full tid i returen men bland annat två mål av inhopparen Marcos Llorente gjorde att Atletico knep kvartsfinalplatsen efter 4–2 totalt.

I en retur där Georginio Wijnaldum med pannan tog åttondelen till förlängning. Och där såg Roberto Firmino till att Anfield fick jubla över en 2–0-ledning, brassen nickade först i stolpen – returen studsade lämpligt tillbaka till honom och anfallaren kunde peta in bollen.

Men sedan kom misstaget som sänkte det regerande mästarlaget i Champions League. Trent Alexander-Arnold passade hem till målvakten Adrian, som ersatte skadade förstavalet Alisson Becker, men Adrian skickade bollen rakt till motståndaren Joao Felix. Passning fram till Marcos Llorente som placerade in reduceringen.

– Det är ju ett grovt misstag i första läget, och det är svagt målvaktsspel när skottet väl kommer. Adrian är en undermålig målvakt, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats sändning.

Llorente tvåmålsskytt

Då behövde Liverpool göra ett mål till för att gå vidare, men några minuter senare blev de tvungna att sätta två. För Llorente kunde relativt enkelt röra sig mot straffområdet för att sedan sätta sitt andra mål i matchen.

I förlängningens sista minut ordnade Alvaro Morata slutresultatet 3–2 och 4–2 totalt till kvartsfinalklara Atletico Madrid.

– Det är inte likt oss att släppa in de mål som vi gjorde. Man måste vara fokuserad hela tiden, är du inte det så blir det kostsamt. Vi är väldigt besvikna, säger Liverpools lagkapten Jordan Henderson.

Detta är första gången som Liverpool åker ut ur åttondelsfinal i Champions League sedan 2006 mot Benfica, den säsongen var de också regerande CL-mästare.

Stryktipset på lördag: Se expertens bästa tips om skrällarna