Slutar: ”Kroppen orkar inte längre”

Måste operera in protes

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Han drömde om det perfekta avslutet.

Nu tvingas den ”evigt unge” Aritz Aduriz avsluta karriären i förtid, 39 år gammal.

”Kroppen orkar inte längre”, skriver han i ett uttalande.

141 mål på 296 matcher för Athletic Bilbao och spanska landslagets äldste målskytt genom tiderna. Aritz Aduriz har förbryllat fotbollsvärlden genom att hålla en rysligt hög nivå trots sin höga ålder, men nu är det slut.

Tanken var att han skulle fullfölja säsongen 2019/20, med den stundande cupfinalen mot Alexander Isaks Real Sociedad som det potentiella crescendot – men så blir det alltså inte.

Måste opereras

Uppehållet som kommit till följd av coronaviruset har gjort att han måste lägga av redan nu. Aduriz har nämligen problem med ena höften och tvingas nu till operation.

”I går fick jag besked av läkarna att jag måste få en höftprotes så fort som möjligt så att jag kan fortsätta leva ett normalt liv. Tyvärr så orkar kroppen inte längre. Jag kan alltså inte hjälpa mina lagkamrater så som jag vill och som de förtjänar, men sådant är livet som professionell idrottare”, skriver han i ett uttalande på Twitter.

”Bara en parantes”

Han poängterar samtidigt att det finns viktigare saker i livet än fotboll.

”Tyvärr så genomgår vi just nu en hemsk period; pandemin kommer leda till en ofattbar förödelse och den måste vi bekämpa tillsammans. Därför vill jag inte att ni ska oroa er för mig, jag är bara en parantes i sammanhanget. Låt oss inte grubbla över cupfinalen vi alla drömt om, för vi kommer ha tid till att ta farväl. Den tiden är kommen nu. Det är dags för mig att ta farväl. Min resa stannar här, men den har varit fantastisk från början till slut”, skriver Aritz Aduriz.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.