”Är det första de gör efter match”

Sågar sina förra lagkamrater

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Marouane Fellaini är trött på Manchester United.

Nu sågar han klubbledningen – och spelarnas sociala medier-vanor.

– Det är helt fel, säger profilen.

Manchester United befinner sig i en sportslig kris.

Storklubben ligger tolva i tabellen efter att ha tagit nio poäng på åtta matcher – och återigen ropas det om att tränaren bör sparkas.

Helt fel, tycker Marouane Fellaini.

”Sparkades för tidigt”

Den 31-årige belgaren – som tillhörde United mellan 2013 och 2019 – tycker att klubbledningen haft alldeles för kort tålamod de senaste åren.

– De tog in David Moyes, men gav honom inte tillräckligt med tid. De tog in Louis Van Gaal, gav honom två år och när vi väl började vinna saker så gav de honom sparken för att framgångarna inte kom tidigare. Och jag anser även att José Mourinho fick sparken för tidigt, säger han enligt engelska medier.

Foto: Dan Istitene / Getty Images Europe

”Är helt fel”

Fellaini anser också att kräftgången ligger på spelarnas ansvar. Han ifrågasätter om alla i truppen verkligen har rätt mentalitet.

– Efter matcherna går vissa av dem rakt in till omklädningsrummet och det första de gör är att gå in på sina sociala medier. Det är helt fel, säger Fellaini.

– Nu har du en ny tränare igen (Ole Gunnar Solskjaer), man har tagit in många unga spelare och det är det här som händer när du har många ungdomar i laget. Det kommer gå upp och ner, sådan är fotbollen. Du kan inte bara ha ungdomar, du måste ha en mix. För att vinna matcher och titlar behöver du erfarenhet, säger Marouane Fellaini.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.