Oavgjort i Norrlandsderbyt – efter omdiskuterad straff

Publicerad 2019-08-10

Östersund fick med sig en poäng hem från Sundsvall.

Kvitteringen kom på en omdiskuterad straff där Turgott gick omkull – till synes utan kontakt.

– Ja, det är hundra procent. Man ser att på hans ben att han söker den och ska lägga sig direkt, säger Sundsvalls David Mitov Nilsson till C More.

Hemmalaget Gif Sundsvall fick en drömstart i Norrlandsderbyt mot Östersunds FK.

Ett mål de kan tacka bortalagets Sam Mensiro för.

ÖFK-mittfältaren var nämligen ohotad i eget straffområde då han sparkade hål i luften och istället bjöd Oliver Berg på ett jätteläge.

25-åringen hade inga problem att stöta in 1-0 från nära håll efter tio minuter spel, hans första mål för säsongen.

Omdiskuterad straffsituation

Men matchens snackis blev en straffspark som tilldömdes Östersund med tio minuter kvar att spela.

Blair Turgott rusade fram mot straffområdet då Alexander Blomqvist närmade sig med en glidtackling.

Sundsvallsförsvararen ser dock ut att ångra sig i sista stund och håller tillbaka vänsterbenet, varpå Turgott ändå går omkull vid straffområdslinjen.

Stora protester

Beslutet följdes av stora protester från spelare i hemmalaget, men Dino Islamovic kunde rulla in kvitteringen från elva meter.

David Mitov Nilsson, som nyligen värvades in från IFK Norrköping, fick därmed inte hålla nollan i debuten för sin nya klubb. När nyförvärvet får se reprisbilderna är han säker på att Turgott gick ned utan kontakt.

– Det är hundra procent. Man ser att på hans ben att han söker den och ska lägga sig direkt. Domarna är så pass rutinerade, det måste de också kunna se, säger Mitov Nilsson till C More.

”Fått några såna emot oss”

Matchen slutade 1–1 och ÖFK-målvakten Aly Keita får också ge sin syn på huruvida Turgott går omkull utan kontakt eller inte.

– Det är svårt att se från det läget för domaren. Men vi har fått några såna mot oss, så det är skönt att vi fick en med oss i dag, säger han till C More.

Noterbart är att Östersunds mittfältare Simon Kroon gjorde comeback efter sin nästan ett år långa skadefrånvaro.