Kan tappa plats: ”Hatar att möta dem”

Publicerad:
Uppdaterad:
Thomas Delaney.
Foto: TT
Thomas Delaney.

FOTBOLL

En poäng räcker.

Men vid förlust mot Irland missar Danmark högst sannolikt direktplatsen till EM.

– För tillfället hatar jag att möta dem, säger mittfältaren Thomas Delaney.

Danmark leder sin EM-kvalgrupp inför den sista och avgörande kvalmatchen, en poäng före Schweiz och tre före Irland som de ställs mot på måndag kväll i Dublin. Danskarna kan vid oavgjort eller seger se fram emot en Europamästerskapssommar redan nu – men irländarna går om dem på inbördes möte (1–1 på Parken i juni) om de vinner.

– Jag fruktar inte matchen, jag välkomnar den och är spänd inför den. Men det är en stor utmaning och för tillfället hatar jag att möta dem. Vi har mött dem så många gånger och det är tufft, säger Borussia Dortmunds 28-åring Thomas Delaney.

”Kanske passar oss”

Danmark kommer troligtvis vid förlust behöva spela playoff-matcher eftersom Schweiz avslutar mot poänglösa jumbon Gibraltar. För två år sedan spelade Danmark playoff till VM mot just Irland som gick förlorande ur dubbelmötet med totalt 1–5. För att undvika ett nytt playoff, som de redan är garanterade, behöver irländarna alltså vinna på Avivastadion i huvudstaden Dublin.

– Det är ett väldigt bra lag vi möter, vi är sannolikt underdogs och det kanske passar oss, säger mittfältaren Conor Hourihane.

Irland–Danmark har avspark klockan 20.45 på måndag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.