”Det är de här stunderna man lever för”

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

PARIS. USA stormar vidare mot semifinal, men håller också ett öga på en tänkbar finalmotståndare.

Inför Sveriges kvartsfinal mot Tyskland håller Alex Morgan inte tyskorna som självklara favoriter.

– Jag värderar inte Tyskland särskilt högt de senaste åren, säger USA:s superstjärna till Sportbladet.

USA stod emot Frankrikes forcering i slutminuterna av kvartsfinalen på Parc des Princes i Paris. Inför fullsatta läktare, varav många supportrar från hemlandet, tog sig amerikanskorna till semifinal efter två mål av Megan Rapinoe.

– Det finns inget bättre än att spela mot Frankrike i Paris inför 46 000 åskådare och utsåld arena. Folk pratar om detta runt hela världen och att då komma ut på andra sidan som segrare… Det är de här stunderna man lever för, säger Alex Morgan efter segern mot Frankrike.

Hyllar Englands utveckling

Det blir England i semifinal för USA i Lyon på tisdag, efter att Phil Nevilles lag ganska enkelt slagit Norge med 3–0 på torsdagen.

– De dominerade ju den matchen och nu handlar allt för oss om att återhämta oss till mötet med England. De har verkligen utvecklat sitt spel de senaste åren, säger Alex Morgan.

På lördag möter Sverige Tyskland i kvartsfinal, vad tror du om utgången?

– Det kommer att bli en väldigt fysisk match. Jag kan inte säga att jag värderat Tyskland särskilt högt de senaste två åren, för de har haft problem. Samtidigt finns det vissa lag som blir bättre under press och jag tror att Tyskland är ett sånt lag. Det kommer att bli en bra match, säger Morgan till Sportbladet.

”En stor besvikelse”

Frankrikes lagkapten Amandine Henry hade lätt att hålla sig för skratt efter förlusten.

– Det är en stor besvikelse och frustration. Det finns inget positivt att säga om kvällen, förutom publiken. Men det är inte stopp för damfotbollen i Frankrike här. Vi ser vilka nivåer intresset nått under VM, det kommer nya generationer som kommer att vinna titlar.

Vinnaren av Sverige och Tyskland får möta vinnaren mellan Italien och Nederländerna i den andra semifinalen i Lyon på onsdag. VM-finalen spelas också i Lyon på söndag nästa vecka.

Foto: TT
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.