Barcelona tappade poäng efter vackra frisparksmålen

Publicerad 2020-06-27

Lionel Messi slog en frispark som lurade allt och alla.

Iago Aspas slog en frispark som lurade Barcelona på segern.

Celta Vigo fixade 2–2 mot ett titeljagande Barça – något som säkerligen fick folk i huvudstaden att dra på smilbanden.

– Frustrerande, säger Luis Suarez till Movistar, enligt AS.

Titelstriden i La Liga är både jämn och oviss, där Real Madrid inför helgens omgång ledde ligan på samma poäng som antagonisten Barcelona, med fördel i inbördes möten.

2–2-resultatet mellan bottenstridsinblandade Celta Vigo och Barcelona under lördagskvällen må ha, för stunden, skickat upp Barcelona i topp.

Men en poäng var, oavsett, två poäng färre än vad de gästande katalanerna önskade.

Lurade alla

Det började dock bra för Barcelona, som tog ledningen i den första halvleken genom en Luis Suarez-nick. Även om det var Messis frisparksassist till målet som var den stora behållningen i 0–1-fullträffen. Detta efter att den, vanligtvis direktfrisparksskjutande, argentinaren lurat hela Galicien med omnejd med sin frisparksvariant – när hela Celtalaget samlats i Messis skottvinkel (och samtidigt upphävt offsiden på Suarez framför mål).

Även om Fjodor Smolov kvitterade i andra halvlek så skulle Luis Suarez hitta ett 1–2-mål i minut 67 som länge såg ut att ha säkrat segern som Barcelona behövde.

Men då var det dags för Celta Vigo-stjärnan Iago Aspas att visa sin frisparksfot.

Kunde avgjort på övertid

I minut 88 skruvade Aspas ett frisparksförsök bredvid Barcelonamuren, och rakt in i ett obevakat hörn av Marc-André Ter Stegens mål.

Och på övertid var Nolito oerhört nära att skicka samtliga tre poäng till hemmalaget – men det öppna läget brändes.

Likväl var 2–2-resultatet något som säkerligen bemöttes med glädje i Real Madrid, som nu kan gå upp i en tvåpoängsledning vid seger mot Espanyol i morgon (söndag).

– Det känns frustrerande. Det känns dåligt då vi förlorade två poäng i ett läge vi behöver vinna varje match, säger tvåmålsskytten Luis Suarez till Movistar, enligt AS.