Uppdaterad 2020-07-08 | Publicerad 2020-07-07

Direktplatsen till Premier League såg ut att rinna dem ur händerna.

Men efter två sena mål kunde Pontus Janssons Brentford jubla.

Vinsten mot Charlton var lagets femte raka seger sedan omstarten.

Men trots ett rejält spelövertag med 21–6 i skott och 70 procents bollinnehav såg det länge ut som att gästerna, som krigar i botten av Championship, skulle få med sig samtliga tre poäng.

Charltons Macauley Bonne gjorde 1–0 redan i den åttonde minuten. Men Brentfords massiva tryck blev ohållbart för Charlton. Och när tredjeplacerade Brentford kvitterade från straffpunkten i den 75:e minuten – genom Said Benrahma – var det bara en tidsfråga innan även 2–1 skulle komma.

Vilt firande

Och mycket riktigt kom det. Med fem minuter kvar kunde Pontus Janssons mittbackskollega Ethan Pinnock nicka in segermålet för Brentford, vilket resulterade i ett rejält jubel hos hemmalaget.

Jublet var också befogat. För i och med målet och Brentfords tre inkasserade poäng är laget nu två poäng från en direktplats till Premier League. Det med en match mer spelad än ettan Leeds och tvåan West Bromwich.