Veckans elva i damallsvenskan

Bästa spelarna omgång 13

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Kristianstads målvakt Brett Maron stod för omgångens mest imponerade insats och laget får tre spelare med efter sin ”grisseger”.

Här är veckans elva i damallsvenskan.

Målvakt:

Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Brett Maron, 34, Kristianstad

Maron räddade allt, och det var inte lite, när Göteborgs superoffensiv gick till ständiga attacker. Maron har verkligen lyft sig de senaste matcherna och styr sin backlinje med pondus och självförtroende. Tränaren Elisabeth Gunnarsdottir säger att veteranen kanske gjorde sin bästa match i klubben någonsin. Det är ingen dålig hyllning.

Backar:

Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kajsa Törnkvist, 19, Kristianstad

Kristianstads trebackslinje med Törnkvist, Josefine Rybrink och Lauren Barnes hade en svettig dag mot Göteborg men löste uppgiften galant. I Törnkvist finns mycket talang och hon växer med ansvaret i tabelltrean.

Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Emma Östlund, 20, Kif Örebro

Talangen Östlund har fått stort ansvar i Örebro och tagit chansen hon fått. Mot Linköping tvingades hon utgå efter en väldigt stabil insats med en hård inpackad fot. Sedan tappade laget segern.

Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN

Portia Boakye, 31, Djurgården

Boakye har flyttat in som mittback de senaste matcherna och vilken fullträff för Djurgården som nu hållit nollan i tre raka matcher (mot Rosengård, Kristianstad och Piteå). Boakye gör helt enkelt inga misstag.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Briana Campos, 26, Umeå

Avvärjde några farliga omställningslägen av Uppsala och var samtidigt en viktig del i offensiven. Flera Umeåspelare imponerar lite i det tysta, och att nykomlingen nu är femma och snart har säkrat kontraktet är inget annat än väldigt imponerande.

Mittfältare:

Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN

Therese Åsland, 25, Kristianstad

Åsland har hittat sin plats i Kristianstad som hade en rörig start på året och i ”grissegern”, som hon själv kallade 1–0-vinsten mot Göteborg i en intervju med Kristianstadbladet, slog hon till med ett dunderskott i en av få chanser för hemmalaget som skrällde stort.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Frida Maanum, 21, Linköping

Med Maanums skadeproblem tappade LFC både momentum och de inledande topprestationerna. Mot Kif Örebro visade nyckelspelaren stor vilja och räddade en poäng till bortalaget med en snygg kvittering i slutminuterna.

Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Olivia Schough, 29, Djurgården

En av ligans aspiranter till MVP. Djurgården har förbaskat svårt att göra mål, men med en stark defensiv har de lyckats göra de få målen avgörande. Mot Piteå kom andra raka trepoängaren och Schough stod (självfallet) för assisten till målet.

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Jelena Cankovic, 25, FC Rosengård

Hon föll lite väl enkelt för min smak när hon fixade straffen som gav segern mot Eskilstuna. Även Cankovics andra ”assist” till Anna Anvegård hade tursamma inslag. Hur som helst, tur förtjänar man ofta – hon var väldigt delaktig i segern.

Anfallare:

Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

Therese Simonsson, 22, Umeå

Hyperviktig spelare i Umeås offensiv. Därav var hennes två gula kort och alltså avstängning i nästa match högst olämpliga för laget. Mot Uppsala var hon ändå hjälten med matchens enda mål.

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Anna Anvegård, 23, FC Rosengård

Ett guldryck stod på spel för mästarlaget, och vid 1–1 mot Eskilstuna visade landslagsanfallaren prov på sin iskyla när hon satte avgörandet till 2–1. Och då hade hon redan gjort lagets första mål. Verkar vara igång ordentligt inför hösten.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.