HIF-målvakten Lindegaard räddade poäng

Publicerad 2020-07-19

Falkenberg ledde med 2–0 med mindre än tio minuter kvar.

Men i den 90:e minuten nickade Hif-målvakten Anders Lindegaard in 2–2 på hörna.

– Det känns fantastiskt. Mitt första mål i karriären, säger matchhjälten till Dplay.

Falkenberg var på väg mot tre viktiga poäng i bottenmötet med Helsingborg. Men 2–0 blev 2–1, som sedan också blev 2–2.

Poängräddare för Helsingborg? Målvakten Anders Lindegaard.

Bortalaget fick en hörna i den 90:e minuten och satsade allt framåt. Till och med Anders Lindegaard fick grönt ljus av tränare Olof Mellberg att sticka upp i offensivt straffområde. Och just Lindegaard mötte Martin Olssons hörna med pannan och nickade in kvitteringsmålet.

– Det är mitt första i karriären. Det tog lång tid, men det kändes fantastiskt bra att få göra mål. Men det är så klart surt att spela 2–2, säger kvitteringsskytten Lindegaard till Dplay.

”Känns skit”

Desto tyngre stämning var det i Falkenberg efter matchen.

– Det känns skit. Vi klappar ihop fullständigt så det känns inte alls bra, säger FFF-kaptenen Tibor Joza.

Men det var inte mycket som tydde på att gästande Helsingborg skulle få med sig någon poäng.

Bortalaget hamnade i ett tidigt underläge när FFF-talangen Edi Sylisufaj stod för ett drömmål. 30 meter från mål skickade han i väg ett skott som letade sig raka vägen upp i Anders Lindegaards vänstra kryss.

Olyckligt självmål

Målet var 20-åringens tredje för säsongen och utan tvekan det snyggaste.

I den andra halvleken kom också 2–0. Nyinbytte Matthew Garbett hade knappt varit på planen i en minut innan hans soloprestation slutade med ett olyckligt självmål. Efter Garbetts misslyckade skottförsök rensade Helsingborgs Tsouka bollen i eget mål.

Men i den 81:a minuten kom reduceringen genom den formstarke van den Hurk. Och i den 90:e kom också 2–2. Matchhjälte blev den tidigare Manchester United-målvakten Anders Lindegaard, 36.