”Det leder aldrig till något bra”

Bergstrand dömer ut Pehrssons beslut

Av: Matilda Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

I lördags drabbade Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson samman i ett verbalt bråk med sina egna fans.

Den förre Kalmartränaren Nanne Bergstrand dömer nu ut situationen.

– Att gå ut direkt efter slutsignal när det är så mycket frustration inblandat, det leder aldrig till något bra, säger han.

Kalmar FF behövde plocka poäng i hemmamatchen mot Falkenberg i lördags för att komma närmare en allsvensk plats nästa säsong. Men matchens dramatiska avslutning, med FFF:s segermål i slutminuterna, betyder att Kalmar nu är indraget i bottenstriden på riktigt.

Efter slutsignalen var frustrationen stor i alla läger hos Kalmarklubben. Tränaren Magnus Pehrsson tog då beslutet att gå ut och prata med fansen. Det ledde till en verbal sammandrabbning där tränaren bland annat skrek ”idiot” till en supporter. Efteråt ångrade Pehrsson ingenting.

– Nej, jag står fortfarande för det. Hela fenomenet, att man som ansvarig ledare i en förening ska behöva ta så mycket hat och skit är helt fel, sade han till Sportbladet då.

Nanne Bergstrand kommenterar nu KFF-tränarens beslut.
Foto: Bildbyrån
Nanne Bergstrand kommenterar nu KFF-tränarens beslut.

Den förre Kalmartränaren och KFF-profilen Nanne Bergstrand dömer nu ut situationen.

– Att gå ut direkt efter slutsignal när det är så mycket frustration inblandat, det leder aldrig till något bra. I det läget blir det inga konstruktiva diskussioner, säger Bergstrand och fortsätter:

– Det bästa hade varit att undvika dem. Och om man vill ha en sådan diskussion så får man ta det efter 24 timmar när alla har lugnat ner sig. Om man nu känner att man måste ha en sådan diskussion.

Bergstrand tilläger sedan:

– Om Kalmar FF ska överleva som ett allsvenskt lag så krävs det samarbete och inte splittring.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.