Leicesters rekordseger – krossade Southampton med 9–0

Uppdaterad 2019-10-26 | Publicerad 2019-10-25

Mål och rött kort inom 10 sekunder.

Sen rasade Southampton ihop helt hemma mot Leicester.

När allt var över hade man släppt in åtta mål (!) till när Leicester tangerade rekordet för alla tiders största seger i Premier League och tog den största bortasegern i brittisk toppfotbolls historia.

– Vi var hänsynslösa, säger tränaren Brendan Rodgers till BBC.

Fansen som tagit sig till St. Mary’s Stadium för se Southampton ta emot Leicester trotsade stormvindar och ösregn.

Men det var bara början på eländet den här fredagskvällen.

Allt tog sin början i tio avgörande sekunder efter knappt tio minuters spel. Southamptons ytter Ryan Bertrand tappade boll på sin vänsterkant och när han skulle försöka återerövra den tacklade han ner Ayoze Perez. Spelet fortsatte dock och omställningen slutade med att Ben Chilwell satte 0–1 på en målvaktsretur.

Publiken gick hem efter raset

Men målet var alltså inte illa nog. VAR-rummet tyckte Ryan Bertrands tackling på Perez var så allvarlig att han fick direkt rött kort.

– Han träffar väldigt olyckligt, men träffar man på det sättet säger regeln att det är rött kort, säger Jonas Olsson i Viasat.

En chock som hemmalaget inte kunde hämta sig ifrån.

Sju minuter senare gjorde Youri Tielemans 2–0 för Leicester och efter 19 spelade minuter kunde Ayoze Perez sätta 3–0 efter väggspel med samme Tielemans.

Perez gjorde även 4–0 strax innan 40 minuter spelats och då tröttnade en hel del hemmafans på att sitta ute i regnet och se raset. De som var snabba hann ut innan Jamie Vardys 5–0 i 45:e minuten.

De som stod kvar buade ut hemmalaget i paus.

Hattrick för tidigare målnollan

Aldrig tidigare har Southampton legat under med fem mål i halvtid under sin tid i Premier League.

Men det var inte kvällens värsta rekord.

I 57:e minuten fullbordade Ayoze Perez, som inte gjort ett enda mål tidigare i år, ett hattrick och minuten senare satte Jamie Vardy ett andra mål för kvällen till 7–0.

När sedan James Maddison skruvade in en frispark med fem minuter kvar blev matchen historisk som den största bortasegern i Premier Leagues historia, ett mål större seger än Manchester United 8–1 borta mot Nottingham Forest 1999.

”Sa vi kunde slå rekordet”

Men Leicester var inte nöjda.

Symptomatiskt för kvällen fick Leciester en straff i matchens sista sekund. Jamie Vardy tog vara på den och när han satte 9–0 betydde det Premier Leagues största seger alla kategorier, tangerat med Manchester United 9–0 mot Ipswich 1995. Ja, faktiskt den största bortasegern i brittisk högstaligafotboll sedan den började spelas 1888.

– Jonny Evans sprang över till oss efter 6–0 och sa att vi kunde slå rekordet, säger Jamie Vardy till Sky Sports.

Tränaren Brendan Rodgers var imponerad av sitt lag.

– Vi var hänsynslöst raka i vårt spel, när du är så många mål upp kan man lätt bli långsam men vi behöll vårt fokus. Vi vill vara ett topplag, ska du vara det måste du vara klinisk. Det här var en väldigt bra prestation, säger han.