Reaktionen efter målet – gick till motståndartränaren

Liverpool körde över Southampton

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Southamptonanfallaren Danny Ings ville ha straff men fick det inte.

Då ställde Liverpool om och satte 1–0.

Då gick Ings gick bort till sidlinjen och började prata – med Liverpooltränaren Jürgen Klopp.

Som han sedan också skulle krama om efter slutsignalen.

Southampton stod upp minst sagt väl i en mållös första halvlek borta mot Liverpool, där det snarare var gästerna från de södra delarna av England som hade de hetaste chanserna.

Men som allt som oftast när det kommer till Liverpool säsongen 2019/2020 så räcker det inte med att föra spelet och skapa chanser för att ta poäng av den suveräna Premier League-ettan.

Man behöver marginalerna också.

Och det hade inte Danny Ings.

Succésäsong för Ings

Ings, som tidigare spelat för just Liverpool, har gjort stor succé i Southamptontröjan under denna säsong (14 mål på 25 PL-matcher), och var även tongivande på Anfield denna lördag.

Men när Liverpool hittade sitt ledningsmål i den andra halvleken så var Ings i mer oönskat blickfång.

I anfallet innan Alex Oxlade-Chamberlains välplacerade 1–0-mål så föll Ings i Liverpoolstraffområde och ville ha straff. Något han inte fick, vilket då följdes av Oxlade-Chamberlains mål.

TV-kamerorna visade då direkt hur Ings, efter att ha lagt händerna på huvudet i besvikelse, spatserade ut till sidlinjen och Liverpooltränaren Jürgen Klopp. Där började de prata, även om det är oklart vad som sades.

”Skänker glädje”

Om man ska tro det som sades av Klopp, om Ings, inför matchen var det dock sannolikt inga allt för hårda ord.

– I 90 plus tilläggstid i dag är han vår motståndare, men förutom det är han alltid vår vän i Liverpool. Jag är inte ett dugg förvånad vad han gjort denna säsong. Verkligen välförtjänt dessutom, sade Klopp till Liverpools hemsida inför matchen.

– I dag hoppas jag att han har en sämre dag, men annars så är hans säsong något som verkligen skänker glädje till oss som är lyckliga nog att känna honom.

”Konstigt resultat”

Matchen på Anfield blev även efter 1–0-målet snarare än lycklig saga för Liverpool än för Ings och hans Southampton. Jordan Henderson och Mohamed Salah (gånger två) såg till att det blev en komfortabel 4–0-seger för serieledaren, som fortsatt är obesegrade i Premier League-toppen.

– Vår benägenhet att förbättra oss och lära oss från en match kan jag inte hylla nog. Vilket konstigt resultat i slutändan. Men det är förtjänt för vi gör mål, säger Jürgen Klopp efter matchen enligt BBC.

Danny Ings verkade inte heller allt för bitter efter matchen, när han både kramade om Jürgen Klopp och flera andra före detta lagkamrater och kollegor i Liverpool.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.