Haris Radetinac slipper bestraffning

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

BALLYMENA/STOCKHOLM. Djurgårdaren Haris Radetinac slipper straff efter att ha stämplat Arnor Traustason.

Helt galet, om du frågar MFF-tränaren Uwe Rösler.

– Det är en väldig besvikelse, säger han.

Incidenten inträffade under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Djurgården och Malmö. MFF:s Arnor Traustason lämnade planen sedan han blivit stämplad av Djurgårdens Haris Radetinac, men djurgårdaren klarade sig utan bestraffning.

Det kunde inte MFF acceptera.

– En karriärhotande tackling. Han (Radetinac) var ute efter att döda honom, sa MFF:s tränare Uwe Rössler på presskonferensen.

Arnor Traustason.
Foto: BILDBYRÅN
Arnor Traustason.

Anmälan avvisas

Malmö anmälde händelsen till Svenska Fotbollförbundet, vars disciplinnämnd nu friar Radetinac.

”Även om domaren har missat träffen på Malmö-spelarens ben/fot innebär det att en prövning av situationen är gjord av domaren under matchen och att den prövningen inte har lett till bestraffning. Nämnden är därför förhindrad att pröva anmälan, utan anmälan ska avvisas” skriver de.

– Jag förväntade mig inget annat, suckar Rösler efter Malmös 0–4-seger borta mot Nordirländska Ballymena i Europa League-kvalet.

Varför inte?

– För att jag varit här i tolv månader. Om inte förbundet fördömer sådana tacklingar så säger de i princip att det är okej att satsa så. Fotbollsspelare måste skyddas. Det är en väldig besvikelse.

Beslutet kan överklagas till Riksidrottsnämnden och en eventuell överklagan ska ha inkommit till RIN senast den 1 augusti 2019.

Foto: BILDBYRÅN
Haris Radetinac
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.