Avslöjar Zlatans ilska efter landslagsmissen

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Foto: Thibault Camus / TT / NTB Scanpix

Zlatan Ibrahimovic fick inte chansen att spela VM 2014.

Nu avslöjas även svenskens dåliga humör när han senare återvände till Paris.

– När Ibra kom in i omklädningsrummet blev det knäpptyst, säger PSG-spelaren Romain Habran.

Otaliga anekdoter har berättats med Zlatan Ibrahimovic, 35, inblandad genom åren.

Svensken har varit i ett ’sax-bråk’ med Mido, fått en låda sparkad av Carlo Ancelotti i ansiktet och vält Gennaro Gattuso upp-och-ned i en papperskorg.

Nu berättas även en från tiden i Paris Saint-Germain.

Sverige hade just förlorat playoff-kvalet mot Portugal i november 2013. Efter en 1–0-förlust borta var Sverige på väg att vända med en 2–1-ledning hemma (efter två mål av Ibrahimovic) innan Cristiano Ronaldo släckte det blågula hoppet.

– Ett VM utan mig blir inget att kolla på så det är inte lönt att vänta på, sa Zlatan själv via sin app efteråt.

”Undvek Zlatans blick”

När svensken sedan återvände till Paris var det allt annat än en munter Ibrahimovic som äntrade omklädningsrummet, avslöjar PSG-spelaren Romain Habran, 23, för SFR Sport.

– Det var en upplevelse att vara i samma omklädningsrum som Zlatan. Alla satt och skojade och pratade med varandra. Men direkt när Zlatan kom in blev det helt knäpptyst. Han kände direkt att något var fel och var allt annat än glad, säger Habran.

Habran, då endast 19 år gammal, skulle nämligen göra ett av sina första träningspass med A-laget och hade erbjudits en plats i A-lagets omklädningsrum intill Ibrahimovic.

Något svensken inte tycktes gilla.

– Han lyfte på huvudet och tittade sig omkring. Till slut fick han syn på mig och jag blev ju väldigt rädd. Jag hade precis knutit mina skosnören, men för att undvika att möta Zlatans blick knöt jag upp snörena igen för att sedan kunna knyta dem en gång till (skratt), säger Habran.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.