Före detta MFF-stjärnan bakom Moldes succé

Publicerad 2020-12-10

Norska Molde är vidare till slutspel i Europa League.

I huvudrollen före detta MFF-spelaren Magnus Wolff Eikrem som med två mål mot Rapid Wien.

Malmö FF

Efter tre säsonger i Malmö FF lämnade Magnus Wolff Eikrem klubben för ett äventyr i MLS-laget Seattle Sounders. Snabbt vände han dock hem till moderklubben Molde – där han nu blivit en nyckelpjäs i Europaspelet.

I det direkt avgörande mötet borta mot Rapid Wien öppnade han målskyttet i den tolfte minuten när han kyligt skottfintade bort två hemmaförsvarare innan han placerade in bollen.

Arsenal med perfekt gruppspel

Wien, som behövde vinna, kvitterade i slutet av halvleken men fick ingen luft under vingarna i slutakten efter att Wolff Eikrem målat direkt i andra halvleks första minut efter en fin omställning. Wien kvitterade visserligen i slutminuterna men det räckte inte för att bromsa norrmännens avancemang.

Poängtappet var det enda utöver de två förlusterna mot gruppsuveränen Arsenal. Londonlaget vinner gruppen på maximala 18 poäng. Britterna avslutade sitt perfekta gruppspel med en 4–2-seger borta mot Dundalk. Matchens läckraste var ett långskott från Mohamed Elneny till 2–0.