Mönchengladbachs mäktiga kross efter poängtappen

Publicerad 2020-11-03

Borussia Mönchengladbach tappade ledningar på övertid mot både Inter och Real Madrid.

Men borta mot Sjachtar Donetsk lämnade tyskarna inget till slutminuterna i en mäktig 6–0-kross.

Borta mot Inter ledde Borussia Mönchengladbach med 2–1 när Romelu Lukaku kvitterade på tilläggstid. Mot Real Madrid hemma i andra omgången var ställningen till och med 2–0 fram till 87:e minuten men det blev ändå bara ett kryss.

Men mot Sjachtar Donetsk fick Borussia Mönchengladbach utlopp för poängtappsfrustrationen.

Toppar tabellen

Alasanne Plea satte 1–0 redan efter åtta minuter och när första halvlek var slut hade Plea gjort ett till med ett mäktigt distansskott, Valerij Bondar gjort ett självmål och Ramy Bensebaini satt 4–0.

Sjachtar gjorde tre byten direkt i paus men inget hjälpte. Matchens kung Alasanne Plea spelade fram Lars Stindl till 5–0 och fullbordade sedan sitt hattrick till 6–0.

Nu toppar tyskarna gruppen på fem poäng, Sjachtar står på fyra som tvåa inför kvällens stormöte mellan Inter och Real Madrid på två respektive en poäng.

I den andra tidiga matchen delade Lokomotiv Moskva på poängen med Atletico Madrid efter att ha spelat 1–1.