”Zlatan måste fortsätta spela och göra det i Milan”

Uppdaterad 2021-06-10 | Publicerad 2021-02-08

Zlatan Ibrahimovic hyllas efter 500 mål i karriären

Zlatan Ibrahimovic dominerar de stora sportmedierna i Italien efter mål klubblagsmål nummer 500 och nummer 501.

De flesta rapporterar också om Milan-tränarens ord om ett nytt kontrakt med klubben.

– Zlatan måste fortsätta att spela och han måste göra det med Milan, säger Stefano Pioli.

La Gazzetta dello Sport har rubriken ”Festival Ibra” och kallar honom rekordmaskinen.

Corriere dello Sport har rubriken ”Cinquecentounico” som får översättas lite stolpigare ”Femhundraochunik” och titulerar honom en evig mästare.

La Repubblica tycker att uttalandena från Stefano Piro gör det underförstått att Zlatan Ibrahimovic kommer att fortsätta och leda Milan i Champions League nästa säsong, enligt Fotbollskanalen.

Var det ett budskap kring hans kontraktsförlängning?

Dans på sociala medier

Efter sitt andra mål för kvällen gjorde Zlatan Ibrahimovic en gest med fingret mot ledningen på läktarna som betydde ”en gång till”, skriver Football Italia.

”Var det ett budskap kring hans kontraktsförlängning?”, fortsätter sajten.

På Instagram la Zlatan Ibrahimovic upp en dans från sin lägenhet med texten ”Vägen till nästa mål ... alltid tillsammans”.

Plus en bild i en svart Ferrari med texten ”Vägen till målet”.

– Mitt jobb är att göra mål, säger Zlatan Ibrahimovic.

Hyllas i betygen

Den 39-årige svensken får högst betyg med en åtta och blev utsedd till matchens spelare av både La Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport.

Milan vann med 4–0 mot jumbolaget Crotone från Kalabrien på San Siro i Milano.

Zlatan Ibrahimovic gjorde 1–0 i den 30:e minuten och 2–0 i den 64:e minuten.

Den svenske anfallaren har nu gjort 14 mål på elva matcher i Serie A den här säsongen.

Milan toppar tabellen, två poäng före lokalrivalen Inter.

”En tv-spelsanfallare”

Alexander Isak gjorde 3–0 och 4–0 när Real Sociedad vann över Cadiz i San Sebastian i Baskien.

3–0 och 4–0 i den 54:e minuten respektive 59:e minuten innebär att den 21-årige svensken gjort fem mål på de sex senaste ligamatcherna han har spelat.

Mundo Deportivo skriver att Alexander Isak är en juvel och omöjlig att stoppa, han blir utsedd till matchens bästa spelare och får betyget fyra av fem.

Diaro Vasco skriver att han är en tv-spelsanfallare och förolämpande mot Cadiz-försvararna i sin överlägsenhet: ”han hade en snabbhet och acceleration som varje Fifa 21-spelare vill ha i sitt lag”.

Marca berömmer också hans form och skriver att han dansade fram över planen.

Alexander Isak har efter den tröga starten gjort åtta mål på 18 matcher i La Liga.