London Calling

”Är något man sparkas för”

Cristiano Ronaldo i hetluften

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo är i hetluften, Claudio Ranieri på ingång och Viktor Gyökeres hyllas stort.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

HELGENS SNACKIS

Manchester United har inga planer på att ersätta Ole Gunnar Solskjaer efter nya poängtappet mot Everton på Old Trafford, menar Daily Mirror.

Norrmannen är dock under fortsatt hårt tryck. Främst var det beslutet att låta Cristiano Ronaldo inleda på bänken som skapade ramaskri runt om i England.

– Att inte starta Ronaldo är något man kan sparkas för, utbrast förre Aston Villa-spelaren Gabriel Agbonlahor i talkSPORT.

Daily Mail tar fäste på att ”för mycket av cirkusen” handlade om portugisen som till slut kom in efter en dryg timme.

Gary Neville väljer i sin podcast att rikta ljuset på Ronaldos agerande efter slutsignal. Spelaren såg sammanbiten ut när han lämnade planen först av alla.

– Jag gillade det inte, menar Neville och utvecklar:

– Är Cristiano upprörd när han inte får spela? Ja. Är han upprörd om han inte gör mål? Ja. Är Cristiano irriterad som tusan när hans lag inte vinner? Självklart. Vi vet allt detta, han behöver inte bevisa sig.

– Men han klev av medan han muttrade för sig själv vilket väcker en del frågor. ”Vad säger han? Vem är han irriterad på?”. Och det landar på managern. Ronaldo är smart nog för att förstå att sådant här ökar pressen på Ole Gunnar Solskjaer.

Ronaldo i centrum som vanligt.

HELGENS FARVÄL

Claudio Ranieri är i långtgångna förhandlingar med Watford, rapporterar Daily Mail. Klubben bröt samarbetet med Xisco Muñoz efter helgens förlust mot Leeds och visar nu stort intresse för 69-åringen. Ranieri, som tidigare tränat Chelsea, Leicester och Fulham, är redan en Premier League-legendar tack vare den oväntade ligatiteln med Leicester 2016. Om allt går som det ska blir italienaren Watfords 15:e tränaranställning på ett årtionde.

HELGENS SVENSKSTJÄRNA

Tre mål inom loppet av 14 minuter bäddade för en rejäl vändning av Coventry mot Fulham. Viktor Gyökeres, som ersätter Zlatan Ibrahimovic i kommande VM-kvaltruppen, hyllas stort av lokaltidningen Yorkshire Live och får höga 9,5 i betyg på en tiogradig skala:

”Visade god styrka och rörelse mot Fulhams välorganiserade försvar. Lade kyligt in kvitteringen och tryckte in sitt andra genom en riktig anfallarinstinkt. Nekades ett hattrick efter en briljant räddning men var on fire”, lyder motiveringen.

HELGENS STATS

Mohamed Salah har i och med målet och assisten mot Manchester City nu gjort mål i sina sju senaste matcher för Liverpool. Ingen annan Premier League-spelare har gjort fler mål än egyptiern (101) sedan debuten 2017.

HELGENS INCIDENT

Manchester City lämnade under gårdagen in en anmälan till Liverpool som påstår att åskådare spottat på en av bortalagets medarbetare. Liverpool har efter 2–2-mötet på Anfield tagit anklagelserna på stort allvar och och undersöker bland annat en video från strax efter Phil Fodens kvitteringsmål i den 69:e minuten som tros visa incidenten.

– Om detta verkligen hände är jag säker på att Liverpool kommer vidta åtgärder mot personen i fråga, säger Pep Guardiola på presskonferensen.

HELGENS VÄDJAN

Ji-sung Park vädjar till Manchester United-supportrar att sluta sjunga hans egen sång eftersom den innehåller negativa koreanska stereotyper. Den förre spelaren säger att han känner sig manad att säga något efter att ramsan hörts på Molineux Stadium i samband med att Wolves presenterade nyförvärvet Hwang Hee-chan.

– Jag vet att Uniteds fans inte menade något illa gentemot honom, fortsätter Park i Man Uniteds officiella podcast.

– Men jag känner att jag behöver utbilda att sluta använda ordet (hundkött) vilket nuförtiden är en förolämpning gentemot det koreanska folket.

Park representerade Man United 2005–2012.

– När jag hör den här sången tio år senare tycker jag synd om den yngre jag som kände stor obekvämhet inför att försöka överkomma detta, tillägger Park.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Cristiano Ronaldo i sorg – vännens fru död

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Cristiano Ronaldo

Premier League

Manchester United