Hjälte med hattrick – sänkte Öster

Uppdaterad 2022-07-04 | Publicerad 2022-07-02

Jack Cooper Love sänkte Öster med tre fullträffar.

I matchens slutminuter tvingades Öster-anfallaren Jesper Westermark ställa sig i hemmalagets mål.

– För min del är det lugnt, det är bara att ställa sig, säger Westermark i Discovery Plus.

Mathias Nilsson hade en tung kväll i Östers mål hemma mot Skövde.

I den 82:a minuten placerade Jack Cooper Love in sitt tredje mål i matchen och gav bortalaget ledningen med 3–2 på bortaplan.

Drygt fem minuter senare skulle Mathias Nilsson avstyra ett Skövde-anfall men kom ut fel och fällde anfallaren Yoann Fellrath utanför straffområdet.

PLUS: Allsvenskan inifrån: Degerfors jagar MFF:s anfallare

Situationen resulterade i ett rött kott på Nilsson och utespelaren Jesper Westermark fick dra på sig målvaktströjan och ställa sig i målet eftersom alla byten var gjorda.

Jack Cooper Love leder skytteligan

Westermark höll nollan men kunde inte glädja sig åt några poäng eftersom Skövde vann med 3–2.

– Det var ingen som tog den (målvaktströjan) och vi har “tjötat” om det. Det är skoj att stå på träningar ibland. Det var bara att ställa sig, säger Westermark i Discovery Plus efter matchen.

– För min del är det lugnt, det är bara att ställa sig.

Resultatet gör att nykomlingen Skövde går om Öster i superettans tabell, upp på fjärde plats.

Jack Cooper Loves hattrick innebär att den inlånade anfallaren från Elfsborg är i delad skytteligaledning med nio mål.

Jesper Westermark tvingades ställa sig i målet.