MLS-debuten avklarad för Wayne Rooney

Av: Robert Rosén

Publicerad:
1 av 4 | Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Wayne Rooney har gjort sin debut i DC United.

I nattens seger mot Vancouver fick engelsmannen göra ett inhopp.

– Han kommer att vara ovärderlig, säger DC United-tränaren Ben Olsen.

I slutet av juni kom nyheten att Wayne Rooney, 32, lämnar Everton för att fortsätta karriären i MLS och DC United. Den engelske rekordmannen - han har gjort flest landslagsmål för nationen genom tiderna - blev i veckan också spelklar för sin nya klubb.

När DC United i natt besegrade Vancouver Whitecaps med 3–1 fick Wayne Rooney göra sin MLS-debut. Med dryga halvtimmen kvar av matchen och DC United i en 1–0-ledning byttes Rooney in.

Anfallsveteranen visade omedelbart sina kvalitéer. Daily Mail skriver att han var inblandad i både 2–0- och 3–0-målet. Vid 2–0 satte Wayne Rooney upp anfallet som ledde till målet medan han assisterade till 3–0.

Trots segern - fortsatt jumbo

”Det enda som saknades var ett mål från nummer 9, men Rowe (målvakt i Vancouver reds. anm.) nekade honom det genom en fin räddning på en bra nick”, skriver den brittiska tabloiden.

Efteråt var DC United-tränaren Ben Olsen nöjd med Wayne Rooneys insats.

– Du såg vad Wayne är – en högkvalitativ fotbollsspelare. Det är vad han kommer att göra för det här laget. Han kommer att vara ovärderlig.

Segern var betydelsefull för ett DC United som haft en jobbig säsong. Trots segern, den tredje för säsongen, ligger de dock sist i MLS östra konferens.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.