Kritiserad – men nu blev Rooney bäst igen

Publicerad:

FOTBOLL

Framröstad till årets landslagsman i England

Wayne Rooney
Foto: TT
Wayne Rooney

Wayne Rooney, 30, har fått hård kritik under hösten.

Men nu kommer ett glädjande besked från FA.

Supportrarna har för andra året i rad, röstat fram anfallaren till årets landslagsspelare i England.

Under hösten har Wayne Rooney fått utstå rejält med kritik i England och Manchester United har inte infriat de förväntade resultaten. I senaste matchen klackade dock anfallaren hem segern mot Swansea och kanske vänder det efter årsskiftet för engelsmannen.

Bäste målskytten genom tiderna

I dag meddelar det engelska fotbollsförbundet, FA att anfallaren har fått något nytt att glädja sig över. Av landslagets supportrar har han nämligen röstats fram till årets engelske fotbollsspelare. Detta efter att ha fått 37 procent av supportrarnas röster. Han tar därmed hem för andra året i rad - och för fjärde gången totalt. Till stor grund för utmärkelsen ligger förmodligen det faktum att Wayne Rooney under 2015 tog sig förbi Bobby Charlton och upp på flest antal landslagsmål genom tiderna i England. Wayne Rooney har numera 50 gjorda landslagsmål på sin meritlista, varav fem stycken trillade in under förra året.

Butland bäste U21-spelaren

Även Stokes målvakt Jack Butland, 22, prisades i dag. Den lovande engelsmannen har röstats fram av supportrarna till årets U21-landslagsman i England. En utmärkelse som han tog hem efter att ha fått 54 procent av rösterna. Jack Butland stod under 2015 för flera fina insatser mellan stolparna i Stoke, vilket också resulterade i att han kallades upp till landslaget av förbundskaptenen Roy Hodgson. Där kommer han nu vara med och konkurrera om en plats i truppen till sommarens EM-slutspel.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.