”Ronaldo och Zlatan skulle vara ett perfekt radarpar i en film”

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

I går pekade han ut Ronaldo som en ”propaganda-värvning”.
I dag väljer dock Aurelio De Laurentiis att hylla portugisen – och jämför honom med en viss svensk.
– Han och Ibrahimovic skulle vara ett fantastiskt radarpar i en film, säger Napoli-presidenten enligt Football-Italia.

Det har hinnit gå tre veckor sedan Juventus presenterade en av fotbollshistoriens största fotbollsövergångar.

Cristiano Ronaldo lämnade Real Madrid efter nio framgångsrika år i den spanska storklubben och köptes för drygt en miljard kronor.

En som dock gav intrycket av att inte vara överdrivet imponerad var Napolis president Aurelio De Laurentiis.

– Det är en propaganda-värvning av Juventus och FCA (Fiat, som har delfinansierat värvningen, reds.anm). Juventus har sju raka ligatitlar, men de behövde göra något i sommar för att få upp hajpen bland fans och sponsorer. Det hade inte räckt att förlänga med Max Allegri. Men Ronaldo har kommit upp i åldern och du tar en risk när du lägger så mycket pengar på en spelare i slutet av sin karriär, sa han i går enligt italienska medier.

I dag har De Laurentiis varit i farten igen – och understryker att hans intention aldrig var att nedvärdera Ronaldo ur en sportslig aspekt.

– Jag sa aldrig att Ronaldo var en flopp, jag poängterade att övergången var en mycket bra operation av Agnelli (Andrea, Juventus president), sa han i den Neapel-baserade radiostationen Radio Kiss Kiss, enligt Football-Italia.

Foto: Ringo H.W. Chiu / TT / NTB Scanpix

”Såg ut som Zlatan skulle spela tills han blir 40”

– Det enda jag ifrågasatte var huruvida den sportsliga utdelningen skulle bli lika stor som den kommersiella.

I stället passar De Laurentiis på att uttrycka sin beundran för Ronaldo – och påpekar att han fortsätter att hålla sig på en mycket hög nivå trots att hunnit bli 33 år.

Precis som Zlatan Ibrahimovic, 36.

– Som fotbollsspelare kan inte Ronaldo ifrågasättas. Han skulle kunna vara med i en film. Han och Ibrahimovic skulle vara ett fantastiskt radarpar i en film.

– Han (Ronaldo) börjar komma upp i åldern. En som Ibrahimovic såg ut som att han skulle kunna spela tills han blev 40, men sen blev han skadad och fortsatte spela i Amerika.

De Laurentiis har tidigare talat om sin beundran för Zlatan och erkände i början av förra året att svensken var hans drömvärvning.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.