Publicerad 2016-04-17

KIF Örebro fick bara en poäng mot Umeå IK i premiären.

Trots en imponerande första halvlek och en storspelande Michelle de Jongh.

Skyttedrottningen Chawinga räddade kryss för Kvarnsveden.

KIF Örebro har inför säsongen tappat en rad rutinerade spelare. Umeå IK har en lång skadelista. I den allsvenska premiären var det de unga spelarna som skulle göra det.  Trots en storspelande Michelle de Jongh i Örebro räckte det bara till 1-1 och ett kryss.

Imponerande Örebro

Inledningen av matchen svängde fram och tillbaka. Den första riktigt heta målchansen kom i matchminut sju, då Umeås Jenny Hjolman Hade ett skott som räddades ut till hörna. Mycket av Örebros spel i första gick genom Michelle De Jong och ut på högerkanten. Högeryttern Julia Spetsmark var inblandad i de flesta heta målchanserna.

Ju länge halvleken gick ju mer tog Örebro över. Laget hade totalt fyra ramträffar och vann avsluten med 13-6. Tillslut fick de också utdelning. Den unga talangen Michelle de Jongh kom till avslut i den 44 matchminuten, och fick till ett skott upp i krysset från en bit innanför straffområdet.

Umeå växte i andra

Umeå IK kom till Behrn arena med en ung och tunn trupp. Flera spelare kunde inte spela på grund av skador. Jasmin Nejati, Johanna Nyman, Hanna Glas, Hanna Folkesson och Lina Hurtig var inte tillgängliga och på bänken fanns endast fyra avbytare. Trots att laget stod upp bra i början av första kunde Örebro successivt ta över halvleken mer och mer.

Örebro fortsatte att sätta hög press och styra spelet i början av andra. Michelle de Jongh fortsatte att visa vägen med fina bollar som ledde till målchanser. Men trots spelövertag kunde Umeå kvittera i minut 59, efter en del turbulens framför mål efter en hörna kunde Lisa Lantz få in kvitteringen. Jenny Hjolman var annars spelaren som stod för det mesta av Umeås offensiv och lyckades skapa en del lägen. Umeå växte in i andra halvlek och på slutet kunde de gått åt båda håll.

Chawinga räddade poäng

Nykomlingarna Kvarnsveden kunde få med si ett kryss hemma mot Vittsjö. Bortalaget tog ledningen i 34 minuten genom Nkem Ezurike. Men det dröjde bara sju minuter till Kvarnsvedens Tabitha Chawinga kunde kvittera, 1-1 blev även slutsiffrorna. 20-åringen Chawinga gjorde 43 mål för klubben i Elitettan förra säsongen. Piteå vann med 2-0 hemma mot Kopparbergs/Göteborg.