Europadrömmen lever – Malmö till cupsemi

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

FOTBOLL

MALMÖ. MFF håller liv i chanser till Europaspel i höst.

Efter 1–0 mot ett bra Norrköping väntar bortamatch mot Kalmar i cupens semifinal.

– Vi ska till final och vinna där. Spelar mindre roll vilket lag vi får möta, säger Oscar

Lewicki.

Norrköping var det bättre laget före paus.

Emir Kujovic tog ner bollen snyggt, skapade skottläge men bollen täcktes till hörna. Markus Rosenberg räddade på egna mållinjen och en hands kunde gett straff för bortalaget.

Men även MFF hade fina målchanser. Vidar Örn Kjartansson lyfte över tomt mål på en gratischans.

Vladimir Rodic dundrade ett skott i burgaveln i bra läge. Örn Kjartansson fick nickläge men utnyttjade det dåligt.

En toppmatch

Det var en bra cupmatch i mars. En allsvensk toppmatch som Norrköpings tränare Janne Andersson kallade den efteråt och täta matcher avgörs ofta av tillfälligheter.

Jo Inge Berget vann boll ett par gånger om, höll kvar MFF:s tryck mot Norrköpings mål och nickade till slut ner bollen till Vidar Örn Kjartansson som tryckte in den i mål.

– Jag har gjort mål i de tre senaste matcherna och kan bara hoppas att jag fortsätter göra mål. Flytet är viktigt för målskyttet. Jag borde ha gjort fler mål i den här och i de tidigare matcherna. Men jag gjorde det avgörande.

Han är köpt som målskytt men har bränt en hel del hittills i vår.

– Det är mycket viktigt för mitt självförtroende, som för alla målskyttar, att göra mål. Varje mål gör det lättare att göra nästa mål, säger Örn Kjartansson.

Cupvinst betyder Europa

Efter femteplatsen i allsvenskan förra året måste Malmö vinna cupen för att kunna komma ut i Europa. Något som nästan blivit ett krav på klubben efter två raka slutspel i Champions League.

– Vi har alltid krav på oss att vinna, säger Lewicki som har gott hopp om att man ska lyckas.

– Vi visar att vi har något jäkligt bra på gång. Spelar en fotboll som är attraktiv och vägvinnande. Det känns väldigt bra.

– Vi har spelare som bjuder på väldigt fina individuella prestationer och dessutom har vi ett kollektivt spel med mycket kortpassningsspel och bra uppbyggnadsspel bakifrån där vi letar lösningar längs marken ofta, säger Lewicki.

”Vi har fantastiska chanser”

Norrköpings tränare Janne Andersson var både nöjd och missnöjd.

– Över 90 minuter är det en bra prestation av oss. De bästa stunderna har varit bra tidigare men de sämsta stunderna i matcherna har varit för dåliga. Det har varit för stort glapp mellan det braiga och det dåliga.

– Prestationsmässigt är vi för första gången i år tillbaka där vi var vissa stunder under förra året. Med jämnhet och tro på vårt eget spel även om vi spelar på bortaplan mot en svår motståndare. Det är farligt att vinna för man jämförs med det hela tiden. Hade vi haft det här spelet vid den här tiden förra året hade vi varit supernöjda.

Egentligen kunde han bara klaga på en sak:

– Att vi inte gör mål den här matchen är ... jag ska inte säga att det är osannolikt, men det är fantastiska chanser vi har.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.