”Stora summor för att släppa en sån spelare”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

FOTBOLL

Det blev 14 mål på 20 allsvenska matcher.

Men nu är Vidar Örn Kjartansson förlorad för Malmö FF.

– Det kan bli tufft om någon ska axla manteln men ett annat forwardspar kan kanske dela på det på ett annat sätt, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till Sportbladet.

Efter att spekulationerna i går uppkommit i israeliska och isländska medier blev det under tisdagsmorgonen klart att Vidar Örn Kjartansson, 26, lämnar Malmö FF för israeliska Maccabi Tel Aviv.

– Det har väl varit väldigt stort intresse från många klubbar nu under sommaren och det har stegrats på slutet. Maccabi Tel Aviv har varit intresserade i en dryg månads tid, sett från första kontakten. Och har accelererat på slutet när de kommit upp rejält. Till sist accepterade vi ett bud från dem, förklarar Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson för Sportbladet.

”Vi har en stark trupp”

Kjartansson hade ett kontrakt som löpte till slutet av säsongen 2018 och enligt israeliska medier ska Maccabi Tel Aviv slantat upp motsvarande 33 miljoner kronor för islänningens underskrift.

– Vi går aldrig in på några siffror men det får vara stora summor för att man ska släppa en så bra spelare med så mycket kvar på kontraktet.

Vad betyder den här förlusten för er?

– Vi känner ju att vi har en stark trupp och bra spelare på den positionen som kan gå in och göra det bra. Så vi känner oss fortsatt starka.

Vidar Örn Kjartansson lämnar Malmö FF och allsvenskan som skytteligaledare – med 14 gjorda mål efter 20 omgångar.

”Tufft att axla manteln”

– Det är svårt att begära att någon ska gå in och göra 14 mål men jag tror att fler kliver fram och att målen fördelas på fler spelare. Det kan bli tufft om någon ska axla manteln men ett annat forwardspar kan kanske dela på det på ett annat sätt.

Flera Malmö FF–supportrar har på sociala medier uttryckt en oro gällande fortsättningen och höstens guldstrid – nu när Kjartansson sålts. Daniel Andersson menar däremot att Skåne–laget fortsatt är slagkraftiga.

– Som jag sa tycker jag att vi har en stark trupp och många spelare som kan levera framåt och duktiga alternativ framåt. Så vi känns fortsatt starka.

”Konkret intresse från Juventus”

Vidar Örn Kjartansson behöver inte bli den enda Malmö FF–spelaren som säljs i slutet av sommarfönstret. I går kunde Sportbladet avslöja att Pa Konate, 22, följs av Genoa och Crotone medan italienska uppgifter gjort gällande att ungdomsspelaren Mattias Andersson, 18, – som fanns på bänken mot GIF Sundsvall senast – är nära Juventus.

–Just med Pa har jag inte hört någonting men gällande Mattias finns det konkret intresse från Juventus så får vi se om det blir någonting.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.