Kräver Grens avgång efter Blåvitts fiasko

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N

GÖTEBORG. Först var det Aftonbladets Robert Laul – nu kräver även SVT-experten Daniel Nannskog att Mats Gren lämnar uppdraget hos IFK Göteborg.

– Jag har aldrig varit den som kastar in handduken, säger Blåvitts sportchef.

0–3 mot Gif Sundsvall på Gamla Ullevi i den avslutande omgången kompletterade IFK Göteborgs allsvenska fiasko 2017.

Det forna storlaget slutade tia i tabellen, den sämsta placeringen sedan 2002 när IFK Göteborg blev 12:a och tvingades kvala.

Häromdagen kapade Aftonbladets Robert Laul Mats Grens insatser som sportchef i IFK Göteborg utmed fotknölarna i en lång sågning i Sportbladets allsvenska podd.

”Gren har kört fast”

– Utvecklingen för IFK Göteborg har varit katastrofal för under Mats Gren som sportchef. Ju mer han har påverkat desto sämre har det gått. I dag är det en klubb mer eller mindre i fritt fall, sa Laul, bland annat.

Under söndagskvällen var det Svt:s Daniel Nannskogs tur att gå i liknande fotspår i Sportspegeln:

– Jag tycker att Gren har kört fast, jag hade gärna att det kommer in en ny kraft där med en tydlig riktning vart man vill gå någonstans, sa Nannskog.

Han bör gå alltså? undrar programledaren Mats Nyström.

– Jag tror faktiskt det. När jag ser Göteborg, när jag ser värvningarna som kommit in, att han (Gren) har kört fast. Jag skulle gärna sett ett nytt namn komma in, ett friskt tänk och en tydlig plan på hur Göteborg ska spela.

När Sportbladet pratar med Gren säger han om experternas sågningar av honom:

Fortfarande taggad

– Jag tänker inte kommentera det. Det får stå för dem som är experter. Jag knyter näven och vill visa att allt kan bli bättre, säger Mats Gren.

Det är många som haft kritiska åsikter om dig under framför allt den här säsongen. Hur ser du på din roll?

– Jag har aldrig varit en som kastar in handduken. Jag är fortfarande jäkligt taggad. Det är klart att det går hårt åt mig också, men det är inte för att folk skriver eller tycker saker om mig. Det är för att vi inte har presterat resultaten som vi hoppats på. Det är inte roligt för någon av oss, framför allt inte för mig. 

När IFK Göteborg sparkade Jörgen Lennartsson fick assisterande tränaren Alf Westerberg ta över huvudansvaret, dock utan att Blåvitt vände på den negativa resultattrenden.

Nu pågår arbetet med att hitta vem som ska träna IFK Göteborg 2018.

Diskuterar med ett par

– Det går framåt. Det blir lättare att förklara hur vi har tänkt och funderat och varför vi tar tid på oss när vi väl presenterar ett namn. Det handlar om vad vi vill, vad för fotboll ska vi spela, vad IFK Göteborg ska stå för. Därför jätteviktigt att vi landar tränardiskussionen på ett bra sätt.

När presenterar ni en ny tränare?

– Jag brukar ju alltid ligga fel i mina tidsprognoser, haha, så jag ska inte säga något specifikt. Jag hoppas att vi kan göra det så snart som möjligt. Tränaren är ju första pusselbiten, sedan kan vi titta på hur vi vill bygga truppen, säger Mats Gren.

Hur stor är chansen att Alf Westerberg kör vidare som ansvarig?

– Jag har suttit med Alf ända in till de senaste dagarna och diskuterat allting så det är klart att han är med i diskussionen. Jag för dialog med några stycken och en av dem är Alf, men något mer kan jag inte säga, säger Gren.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.