Blåvitt tar fjärde raka – 18-åringens första allsvenska mål

Publicerad 2021-11-01

IFK Göteborg har till slut vaknat efter en tuff säsong.

Mikael Stahres manskap tog sin fjärde raka vinst på måndagskvällen mot Degerfors – och vinstskytt blev Oscar Vilhelmsson.

– En jävla lättnad, säger 18-åringen till discovery efter sitt första allsvenska mål.

Blåvitt har en efter tuff säsong vaknat till. Efter torsdagens storvinst mot Djurgården följde man på måndagskvällen upp med en seger mot Degerfors.

Man vann en målsnål match med 1–0 efter att Oscar Vilhelmsson gjort sitt första allsvenska mål efter 39 minuter.

Göteborg har nu tagit fyra raka vinster i allsvenskan.

Dåligt gräs på Stora Valla

Hemmalaget var de som började klart bäst. Degerfors visste hur gräset mådde, och lyckades utnyttja det långsamma underlaget på ett fint sätt till en början.

Nikola Djurdjic hade ett par nickchanser, innan Blåvitt växlade upp efter 25 minuter.

Berg hade flera fina lägen, Oscar Wendt testade sin vänsterbössa och Tobias Sana testade ribban. Den första halvleken var en chanskavalkad från IFK-håll.

Blåvitts Oscar Vilhelmsson, som fått ett litet genombrott denna säsong, rånades också på sitt första allsvenska mål. Han skulle bara raka in en retur efter en hörna när Sean Sabetkar sträckte fram ett ben och hindrade målet.

Degerfors nere på kvalplats

Men han skulle inte gå mållös länge. Vilhelmsson snappade upp en misslyckad rensning i minut 39 och sköt distinkt in sitt första allsvenska mål.

– En jävla lättnad. Det kändes otroligt skönt, säger han till discovery +.

Ledningen stod sig in i paus. Det förblev en svängig match i andra. Men Degerfors stora chanser uteblev, och Blåvitt stod emot bra. Planen blev allt sämre och sämre.

– Jag gillar inte att klaga på planen. Jag spelar mycket hellre här än på någon hitte-på-matta som på Behrn Arena (i Örebro), säger Victor Edvardsen till discovery efter matchen.

Bortalaget lyckades till slut hålla ut, och tar därmed sin fjärde raka vinst.

– Jag tycker vi är så stabila, och det känns aldrig riktigt farligt, säger Marcus Berg.

Degerfors är efter Halmstads vinst mot AIK nere på kvalplats.

Det ska dock tilläggas att Halmstads sista fyra matcher är Elfsborg och Hammarby på hemmaplan, samt Djurgården och Malmö på bortagräs. Ett, minst sagt, tufft spelschema.