Bisarra scener i afrikanska mästerskapen

Uppdaterad 2022-01-17 | Publicerad 2022-01-16

En halvminut från seger.

Då bjöd Elfenbenskustens målvakt Badra Ali Sangare på en sällan skådad tavla.

Efter Sierra Leones kvittering låg han kvar i gräset – och bars ut på bår.

Det var smått bisarra scener som utspelade sig på stopptid i mötet mellan Elfenbenskusten och Sierra Leone i afrikanska mästerskapen.

Favorittippade Elfenbenskusten var på väg mot tre poäng efter Arsenal-anfallaren Nicolas Pepes 2–1 mål i andra halvlek.

Med blott en minut kvar av stopptiden byttes Hammarbys tidigare mittback Odilon Kossonou in. 30 sekunder senare nickade han hem bollen till målvakten Badra Ali Sangare.

Stod för dundertabbe

35-åringen behövde visserligen sträcka ut ordentligt för att fånga bollen – men det som utspelade sig sedan är ändå svårbegripligt. Ali Sangare fastnade med högerknäet i gräset, och stod sedan på näsan samtidigt som bollen gled honom ur händerna.

Med förtvivlan i blicken såg han på när Sierra Leone förvaltade den dråpliga tabben och rullade in kvitteringen.

Målskytten?

En annan svenskbekant spelare: Alhaji Kamara, med ett förflutet i både Djurgården och IFK Norrköping.

Bars ut på bår

Men det stannade inte där.

Ali Sangare låg kvar i gräset, tog sig för sitt högerknä, och vred sig i plågor. Han fick bäras ut på bår samtidigt som försvararen Serge Aurier drog på sig en målvaktströja, eftersom alla byten var gjorda.

När matchuret tickade upp mot 100 minuter blåste domaren till slut i pipan och dramat var över.

Sierra Leone, som stod för ett skrällartat kryss i premiären mot Algeriet också, har nu ett gyllene läge att ta sig till slutspel. Ekvatorialguinea väntar i den tredje gruppspelsmatchen.