Claesson målskytt när FCK vann i CL-kvalet

Uppdaterad 2022-08-25 | Publicerad 2022-08-17

Viktor Claesson visade vägen.

Den svenske landslagsmannen gjorde mål när FC Köpenhamn vann i Champions League-kvalet.

Nu är den danska storklubben nära sitt första CL-gruppspel på sex år.

Det var i våras som Viktor Claesson lämnade ryska Krasnodar efter att Ryssland invaderat Ukraina. Nästa klubbadress blev den danska storklubben FC Köpenhamn.

I kväll ställdes FCK mot de turkiska mästarna Trabzonspor i Champions League-playoff – och Claesson låg bakom 2–1-segern.

PLUS: Allsvenskan inifrån: Så värvade Hammarby jättetalangen gratis

Svensken gav FCK en drömstart på matchen när han trycke in 1–0 i den nionde minuten. Hemmalaget vann bollen vid mittplan innan man ställde om snabbt. Efter ett inspel från vänsterkanten skickade Claesson in ledningsmålet på en touch.

Direkt efter halvtidsvilan gjorde Köpenhamn även 2–0, och det genom Lukas Lerager efter en hörna.

Viktor Claesson satte 1–0 för FCK.

I slutskedet av matchen fick Trabzonspor in ett viktigt reduceringsmål, tack vare Anastasios Bakasetas, och matchen slutade till sist 2–1. Playoff-mötet avgörs i Turkiet onsdag 24:e augusti. Vinnaren kommer att spela Champions League-gruppspel i höst.

Om FCK tar sig dit skulle det innebära det första CL-gruppspelet för den danska storklubben sedan säsongen 2016/17.

På annat håll i CL-kvalet lyckades det norska succélaget Bodö/Glimt vinna sin första playoff-match mot Dinamo Zagreb med 1–0 på hemmaplan. Amahl Pellegrino blev stor matchhjälte med sitt mål i den första halvleken.

Samtidigt spelade Rangers och PSV Eindhoven 2–2 i Skottland, och den tidigare Malmö FF-spelaren Antonio Colak gjorde ett mål.