Gif Sundsvall vann mot Gefle

Uppdaterad 2023-06-01 | Publicerad 2023-05-31

Emil Forsberg gav supporterbussen en skjuts i rätt riktning.

Sedan vann Gif Sundsvall Norrlandsderbyt mot Gefle.

– Otroligt fint. Emil är en jättebra kille, säger målvakten Oscar Jonsson efter matchen.

När Gif Sundsvall och Gefle IF skulle mötas i seriesammanhang för första gången på sju år ville Emil Forsberg bidra.

Landslagsstjärnan, som fostrades i Sundsvall, hörde av sig till supporterföreningen Patronerna inför derbyt och erbjöd sig att betala bussresan söderut.

”En gång giffare alltid giffare. I dag kom det en swish med summan för bussen, 15.000 kr!”, skrev Patronerna i sociala medier kvällen innan matchen.

Far och son möttes

För supportrarna som tog sig från Sundsvall till Gavlevallen blev det en derbyfest.

De tillresta som fick hjälp från Emil Forsberg kunde fira ett mål redan i åttonde minuten.

”Giffarna” gick ifrån till en 3–0-ledning redan i den första halvleken och Johan Bengtsson blev en av målskyttarna. 19-åringen kom fri och placerade in bollen mot laget som tränas av hans pappa Mikael Bengtsson.

”Otroligt bra start”

Gif Sundsvall vann matchen med 3–1 och tog sig upp på övre halvan i superettans tabell.

– Vi får en otroligt bra start och gör 3–0 väldigt snabbt. Det känns kontrollerat i hela första halvlek tycker jag. I andra halvlek blir det lite baktungt och lite svajigt, säger målvakten Oscar Jonsson i Discovery Plus.

Han kommenterade också Emil Forsbergs gest till supportrarna.

– Otroligt fint. Emil är en jättebra kille, så det förvånar mig inte att han gör sådana grejer.

Nykomlingen Gefle är nu med i superettans bottenstrid trots en drömstart på serien.