Klara 4–1 hemma mot Lyon – med en snittålder på blott 22,4 år i startelvan.

Nu talar allt för att Ajax får spela final i Europa League på Friends arena.

– Jag vet inte vad det är med oss i europeiska hemmamatcher, säger holländske landslagsspelaren Davy Klaassen till De Telegraaf.

Den 24 maj står Friends arena värd för Europa League-finalen.

Efter kvällens knock hemma mot Lyon pekar mycket på att Ajax blir ett av lagen som gör upp om titeln i Stockholm.

Trots klar fransk dominans inledningsvis var det den nederländska ligatvåan som tog ledningen i den första halvleken.

Målnollan spräcktes efter 24 minuters spel när Bertrand Traoré nickskarvade in 1–0 på frispark.

Tio minuter senare small det igen – och det genom danske supertalangen Kasper Dolberg. 19-åringen kunde enkelt rinna igenom till ett friläge och sätta bollen säkert i nät efter att Traoré nickat fram anfallaren efter en misslyckad målvaktsutspark.

Perfekt utgångsläge

I den andra halvleken var matchbilden tydlig. Lyon gick på extremoffensiv och Ajax böjds på utsökta kontringslägen.

Något som märktes redan fyra minuter in i den andra halvleken när Amin Younes ökade på till 3–0 med knapp marginal när hans avslut skickade bollen precis över mållinjen via täckande försvar.

Mathieu Valbuena ordnade en reducering men sista ordet fick matchens lirare Bertrand Traoré som med sitt 4–1-mål i kväll noterades för två fullträffar och en målgivande framspelning.