La Liga

Vill göra klubben till Truman Show

Uppgifter: George Clooney vill köpa Malaga CF för att göra en dokusåpa

Av: 

Patrik Brenning

Foto: Alex Caparros / Getty Images Europe

FOTBOLL

En affärsgrupp med kopplingar till George Clooney vill köpa spanska Malaga CF och göra fotbollsklubben till ett nytt ”Truman Show”.

De sensationella uppgifterna presenteras av tidningen AS.

I filmen The Truman Show från 1998 spelar Jim Carrey karaktären Truman Burbank som helt ovetandes lever sitt liv i en dokusåpa. Varje ögonblick Truman upplever från sin födsel fångas av kameror som sedan kablar ut bilderna till tv-apparater i den riktiga världen.

Nu kan fotbollsspelarna i Malaga CF få en liten smak av hur det är att leva på det sättet.

Spelade i Champions League

Enligt spanska AS hoppas nämligen en grupp Hollywood-producenter, med affärskopplingar till skådespelaren George Clooney, köpa den spanska klubben och förvandla den till en dokusåpa. Tidningen skriver att gruppen ”hoppas starta en 24-timmars filmproduktion runt klubben” och drar liknelser till Truman Show.

Foto: Heikki Saukkomaa / TT

Nu återstår bara att övertyga nuvarande ägaren Shejk Abdullah Al Thani om idén.

61-åringen från Qatar köpte klubben 2010 och lyckades med hjälp av stjärnvärvningar som Ruud van Nistelrooy, Santi Cazorla och Joaquin så småningom ta Malaga till en kvartsfinal i Champions League 2013.

Ägaren avstängd i ett halvår

Sedan följde en stjärnflykt när klubben drabbades av ekonomiska problem och i dag parkerar Malaga på en 14:e plats i den spanska andraligan. Nu står dessutom klubben under tvångsadministration sedan Shejk Abdullah Al Thani blivit portad från fotbollen i ett halvår för ekonomisk brottslighet.

Shejken är därför öppen för att sälja Malaga men kräver 1,1 miljarder kronor. Något som hotar affären med Hollywood-producenterna, säger Antonio Aguilera som representerar klubbens minoritetsägare.

– De förhandlar redan med klubben men de vill inte betala den galna summa som Al Thani ber om. Vad de kan ge är mer än det han betalade för klubben (381 miljoner kronor) och samtalen pågår. I fredags ringde de amerikanerna och sa att de är beredda att förhandla.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Talangen hånade målvakten – missar El Clasico

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga

Malaga CF

George Clooney