Svenska kritiken mot Norges nationalarena

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

OSLO. Ullevål är utsålt och en publikfest väntar.

Men inför det heta mötet mellan Norge och Sverige riktar de svenska stjärnorna vass kritik mot gräsmattan på nationalarenan i Oslo.

– Den är jättedålig..., säger Mikael Lustig.

"Söta bror kommer til Ullevaal" basuneras ut på den norska arenans hemsida inför mötet med Sverige. Det råder fotbollsfeber i Norge inför mötet med grannlandet.

Men om det ser ut att bli en festlig inramning råder det större frågetecken på vilken fotboll åskådarna kommer att bjudas på i EM-kvalmötet på tisdag.

Gräsmattan på Ullevål kritiseras hårt av de svenska spelarna.

”Värre än förväntat”

Tidigt på måndagskvällen tränade det svenska landslaget på arenan och det snackades efteråt om det undermåliga underlaget.

– Den värre än vad jag hade förväntat mig. Helst centralt var den väldigt sorglig. Det kan nog bli så att matchbilden blir lite beroende på hur förutsättningarna är. Vi ska försöka spela bra fotboll, men det kan bli lite rakare, säger Sveriges lagkapten Andreas Granqvist.

Högerbacken Mikael Lustig var inte heller nöjd, trots att han bara testade underlaget kort med tanke på den skadekänning han har inför matchen.

– Vi vet inte hur den kommer att se ut efter fem eller tio minuter eller hur bollen kommer att studsa. Det är extremt mycket sand på den, säger han.

1 av 3 | Foto: Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hur är den i förhållande till Friends Arena? undrade en norsk journalist

– Den är jättedålig....

Sa Mikael Lustig och kom med en passning:

– Det är tak där (på Friends). Ni får bygga en ordentligt stadion här...

Mittfältaren Jimmy Durmaz var förvånad över att planen på den norska nationalarenan inte höll högre kvalité än vad spelarna fick erfara under måndagen.

– Ja, det är jag faktiskt. De har vetat länge att vi skulle spela den här matchen här så de kunde ha förberett den lite bättre, säger han.

”Det går att spela fotboll på den”

Både Sveriges förbundskapten Janne Andersson och hans kollega i Norge Lars Lagerbäck är medvetna om att gräset kan bli en faktor som påverkar matchbilden och det taktiska spelet.

Janne Andersson tror att underlaget kan leda till att det blir en mer fysisk match.

– Mattan släpper. Om den blir uppsprungen när Sverige ska träna på den och under matchen så måste man anpassa sig till det och vidga marginalerna, säger Lars Lagerbäck.

Den norska spelaren Håvard Nordtveit är mer positiv inför mötet med Sverige:

– Det går att spela fotboll på den. Den är inget vi har fokus på det och mattan passar oss oavsett hur den ser ut.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.