”Vill göra fotboll till en pengamaskin”

Publicerad:
Uppdaterad:
Blatter.
Foto: Peter Schneider / TT NYHETSBYRÅN
Blatter.

FOTBOLL

Han har utökat herrarnas fotbolls-VM.

Och damernas.

Nu går Fifas tidigare ordförande Sepp Blatter till attack mot sin efterträdare Gianni Infantino.

– Han vill göra fotboll till en pengamaskin, säger Blatter.

84-årige Sepp Blatter, som var ordförande för Fifa i 17 år, är onekligen mot förändringarna som Gianni Infantino – som efterträdde Blatter 2016 – gör med fotbollsvärldsmästerskapen.

I synnerhet att utöka till 48 landslag i VM för herrar från och med 2026 och 32 landslag i VM för damer från och med 2023.

– Det går inte ihop, det klarar man inte av att smälta. Han vill göra fotboll till en pengamaskin, säger Sepp Blatter till Blick.

Foto: Matthias Schrader / TT
Frankrike tog hem VM i Ryssland senast.

Blatter anklagar även Infantino för att ha utsatt honom för en komplott för att han skulle lämna posten som Fifa-ordförande. Han menar att även Michel Platini, korruptionsmisstänkt för att ha sålt sin röst vid omröstningen av arrangör för VM 2022, också är ett av Infantinos offer. Tidigare Uefa-ordföranden kandiderade till att efterträda Blatter men stoppades när han blev avstängd av Fifas etiska kommitté.

– Jag röstade för att VM 2022 skulle spelas i USA. Fifa vill spela i Qatar för att ge sken av att allt är normalt. Man kan plötsligt spela detta VM i England, Tyskland eller Japan. Eller i USA. Det borde spelas i USA eftersom de slutade tvåa i omröstningen, säger Blatter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.