PSG vann stort – med chockfriserad Neymar

Uppdaterad 2020-02-17 | Publicerad 2020-02-01

Neymar tog ”tuggummi i håret” till en helt ny nivå och ville inte prata franska.

Hans lagkamrater? En stor andel av dem gjorde mål i PSG:s storseger med 5–0 mot Montpellier.

En av dem, Kylian Mbappé, tog det dock inte bra att bli utbytt.

Neymar är känd för att inte vara blygsam med att testa nya frisyrer.

Trots det var det nog många som höjde ögonbrynen när brassen hade färgat sitt hår chockrosa inför lördagens Ligue 1-match mellan Paris Saint-Germain och Montpellier.

Om det var det nya hårfärgsvalet som gjorde att Montpellierspelarna behandlade den tekniske brassen extra bryskt ska låtas vara osagt.

Men bryskt behandlades han.

Två röda kort

Det röda kortet som Montpelliers målvakt fick efter 17 minuter hade dock inget med bryskt spel att göra – utan snarare med att Dimitry Bertaud tog med händerna och stoppade ett Kylian Mbappé-friläge utanför eget straffområde. Och Joris Chotards andra gula kort i slutminuterna kom efter en stämpling mot Presnel Kimpembe.

Samtidigt som allt detta pågick gjorde PSG fem mål.

Pablo Sarabia, Angel Di Maria, ett självmål, Layvin Kurzawa och Kylian Mbappe ordnade målen i segern med 5–0 för den franska serieledaren.

”Prata franska?”

Neymar gjorde ett assist. Men det var inte det som var den stora snackisen (förutom frisyren då) efter matchen.

I bilder från franska Canal + från spelartunneln så syns en längre diskussion mellan Neymar och domarteamet, efter ett gult kort som Neymar fått strax innan pausvilan.

Enligt den franska tv-kanalen ska domarna bett Neymar att prata franska.

Brassen refererade då, ordagrant, till sin bakdel och sade, fritt översatt:

– Prata franska? Helvete heller.

Arg Mbappé

Neymar var inte den enda arga PSG-stjärnan under lördagen.

När målskytten Kylian Mbappé byttes ut i den 68:e minuten med en stor ledning så svarade inte Mbappé på bytet särskilt positivt.

21-åringen och tränaren Thomas Tuchel hade en lång och het diskussion innan en irriterad Mbappé gick till bänken. En sekvens som fick stor uppmärksamhet efter matchen.

– Det är inga bra bilder, men vi är inte den enda klubb som måste hantera saker likt detta. Jag är inte arg, men jag är ledsen för det är inte nödvändigt. Jag förklarade bytet för honom, och det stannar där. Men vi spelar inte tennis, vi spelar fotboll och vi måste respektera alla, säger Tuchel efter matchen enligt AS.