Förre storspelaren vill bli förbundspamp

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Didier Drogba. Arkivbild.
Foto: Petros Karadjias/AP/TT
Didier Drogba. Arkivbild.

Didier Drogba, 42, lockade storpublik när han på plats i mångmiljonstaden Abidjan lämnade in sin kandidatur i valet till ordförande för Elfenbenskustens fotbollsförbund, som sker om en månad, den 5 september.

När Drogba anlände till förbundets kontor gjorde han det i konvoj på presidentmanér på grund av det enorma intresset.

– Fotboll är allas idrott och fotboll förenar människor. Vi kan se här i dag på alla som är samlade framför förbundets högkvarter. Det är ingen hemlighet att vår fotboll är på nedåtgående och det är därför jag med mitt team har åtagit oss uppgiften att bidra till den ivorianska fotbollens pånyttfödelse, sade han till den samlade presskåren, enligt Reuters.

42-åringen är en av fyra kandidater till ordförandeposten i det västafrikanska fotbollslandet. För att bli nominerad behöver dock den tidigare storspelaren stöd från antingen tränare, läkare, nuvarande spelare i någon av de två högstaligorna i landet eller före detta spelare.

Har målrekordet

Didier Drogba spelade tre VM-turneringar med Elfenbenskusten och hjälpte nationen till två finaler i de afrikanska mästerskapen. Dessutom har han målrekordet, 65 fullträffar, i landslagsdressen genom tiderna.

Chelsea-ikonen gjorde 104 mål på 254 matcher för Premier League-laget på nio säsonger, 2004–2012 och 2014–2015.

Ivorianen avslutade karriären i amerikanska Phoenix 2018.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN