Hattrick och skadad – på tio minuter

Händelserika minuter för Örebros Carlos Strandberg

Publicerad 2019-07-29

Carlos Strandberg, 23, buades ut när Örebro besökte Helsingborg på Olympia stadion.

Anfallaren svarade på bästa sätt genom att göra ett hattrick på tre minuter och femtiosju sekunder.

Direkt efter det sista målet gick han ut skadad.

– En bra dag på jobbet, säger Carlos Strandberg till C More.

Det brukar susa kring Carlos Strandberg. Men frågan är om inte måndagens match mellan Helsingborg och Örebro var något slags rekord.

Strandberg, som spelar i Örebro men tillhör Malmö FF, buades ut av Helsingborgarna och svarade med att varnas, göra mål på straff, dra på sig en varning, tunnla Andreas Granqvist och fullborda ett hattrick.

När han var klar med det gick han av planen skadad, i den 33:e minuten.

– Jag hade lite känning innan målet. Så tanken var att jag skulle gå av då. Sen kom målet och jag kunde gå av, säger Carlos Strandberg till C More.

Anfallaren var nöjd med sin insats för dagen.

– En bra dag på jobbet, säger Carlos Strandberg.

– Jag har missat många avslut förut, så i dag var det skönt att få sätta dit några mål.

Blixtsnabbt hattrick

Själva hattricket var häpnadsväckande i sig. På tre minuter och femtiosju sekunder, exkluderat vattenpaus, dunkade 23-åringen in tre mål bakom den gamla Manchester United-målvaketn Anders Lindgaard. De tre målen vände underläge med 0–1 till en 3–1 ledning.

Rekordsnabbt?

Nja, Carlos Strandberg rår inte på rekordinnehavaren Knut Kroon. 1928 gjorde han ett hattrick på tre minuter. Det var också i Helsingborg, när skåningarna mötte Eskilstuna.

Örebro vann med 4–1

Till den andra halvleken fick Örebro klara sig utan sin hattrick-hjälte men örebroarna fortsatte som inget hänt. Jake Larsson satte dit slutresultatet 4–1 efter en kontring. Helsingborgarna ropade hoppades på straff i den 60:e minuten efter att bollen tagit på Brobergs arm i straffområdet – men situationen mynnade inte ut i något mer än en varning på Alhaji Gero för protest. Något som ändå visade på ett faktum: Det här var inte Helsingborgs dag.