Tung förlust för Linköping

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Förlorade i Champions League efter självmål

Foto: BILDBYRÅN

Linköpings FC hade hemmaplan och ett starkt spel.

Men det blev en tung söndag för laget – Bröndby vann första mötet i kvartsfinalen i Champions League med 1-0.

– Det känns väldigt surt och är inte alls kul just nu, säger mittbacken Charlotte Rohlin som gjorde självmål.

Damernas Champions League har kommit till kvartsfinaler. Linköpings FC möter danska Bröndby och började i dag på hemmaplan.

Laget fick en tuff start efter ett självmål. Linköpings back Janni Arnth noterades för självmålet, men det var Charlotte Rohlins ben som bollen träffade.

– Vår målvakt (Katlynn Fraine) räddar bollen men släpper den och den tar på mitt knä och studsar in i mål. Det ska inte hända, jag tycker att vi har koll på den situationen också. Jag vet inte hur vår målvakt ser på det, hon kanske ska ta den, säger Charlotte Rohlin.

Trots ett spelövertag och flera chanser lyckades Linköping inte kvittera.

Fridolina Rölfö, tillbaka efter en skadetid, kom in i slutet av andra halvlek men lyckades inte heller hon med den korta tid som gavs. Den allra klaraste chansen fick Pernille Harder i slutminuterna men avslutet gick i ribban.

”Gör bort sig direkt”

– Man gör bort sig en gång i den första halvleken och det räckte för att släppa in ett mål, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

– Det här är inte på något som helst sätt kört, Linköping kan vända det här, säger Henriksson som dock menar att det måste vara frustrerande för spelarna i Linköping som gjorde det mesta rätt - utom mål.

Charlotte Rohlin är också hoppfull inför returen:

– Jag är fruktansvärt besviken just nu men det känns skönt att det avgörs över två matcher. Vi måste vara coolare i sista tredjedelen. Vi måste tro på oss som vinnare och göra mål i lägena, säger hon.

Returen spelas nästa helg. Senare i dag spelar Rosengård borta mot tyska Wolfsburg och svensklaget Paris Saint Germain möter Glasgow borta.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.