Lamela: "Viktigare än finalen"

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Tottenham har rest till Florens för att försöka ta sig ett steg längre i Europa League.

En tuff match väntar London-laget i kväll. Men det gör det även på söndag när de ställs mot Chelsea i ligacupfinalen.

– Den matchen är inte lika viktigt som denna, säger Tottenhams Erik Lamela.

När lagen möttes på White Hart Lane förra veckan skrevs slutresultatet till 1-1 efter mål av Soldado och Basanta. Ett resultat som sätter italienarna i förarsätet inför kvällen match.

En tuff match för Tottenham som på söndag spelar cupfinal mot Chelsea på Wembley.

Viktigt att vinna

Enligt Daily Mail är Tottenham laddade inför kvällens uppgiften och Lamela menar på att betydelsen av kvällens match väger tyngre än den på söndag.

– Matchen på söndag är inte lika viktig för det är en annan typ av match. Det är en stor match men vi måste koncentrera oss på att vinna i kväll, säger 22-åringen.

– Fiorentina är ett bra lag och de kommer spela sitt vanliga spel, så det kommer bli en öppen match. Båda lagen kommer gå ut för att försöka vinna, säger argentinaren.

Tottenhams tränare Mauricio Pochettino instämmer att italienarna har ett bra lag med vassa spelare men säger sig ha en plan för hur de ska besegras. En plan han inte vill avslöja.

– I morgon är vår första final. Vi måste vinna och vara bättre än Fiorentina. Bara efter det kan vi börja tänka på söndagens match, sa Pochettino under gårdagens presskonferens.

Matchen sänds på Cmore Live kl 19:00

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.