Slår tillbaka: ”Är fejk – han är med mig”

Agenten: ”Försöker smutskasta honom”

Publicerad:
Foto: Armando Franca / TT / NTB Scanpix

FOTBOLL

Enligt rapporter är Arsenal-profilen Emmanuel Eboué gripen misstänkt för mordbrand.

Nu slår hans agent tillbaka uppgifterna.

– Jag är med honom just nu i Uganda, så historierna om att han sitter häktad i London är falska, säger agenten enligt CalcioMercato.

Det var på söndagen som det kom mörka rubriker om Emmanuel Eboué, 35.

Enligt brittiska medier, däribland The Mirror och The Sun, är den tidigare Arsenal-stjärnan gripen misstänkt för mordbrand. Enligt Mirror har Londonpolisen bekräftat att en man frihetsberövades utanför en bostad i området Enfield i norra London i lördags.

”Han fördes till en polisstation i norra London där han fortfarande är kvar”, ska polisen ha uppgett i ett pressmeddelande enligt tidningen.

”Försöker smutskasta honom”

Men nu kommer motstridiga uppgifter.

CalcioMercato säger sig ha pratat med ivorianens agent som slår tillbaka anklagelserna.

– Jag är med Emmanuel just nu i Uganda. Vi är med varandra just i detta nu, så historierna om att sitter häktad i London är falska, säger agenten enligt CalcioMercato, och fortsätter:

– De försöker smutskasta hans namn. Emmanuel är en väldigt god vän till mig. Han är inte så våldsam som de skriver.

Emmanuel Eboué avslutade karriären i Sunderland 2016.

Han spelade 132 matcher för Arsenal mellan 2005 och 2011, men livet efter karriären har varit tufft. Enligt uppgifter har 35-åringen gått igenom en svår skilsmässa som gjort att han i princip är pank.

The Mirror har uppgett att Eboués vänner är oroliga för hans mentala hälsa och att de befarar att han inte kommer ha råd med en advokat när det gäller mordbrandsanklagelserna.

Så sent som förra månaden spelade högerbacken en uppvisningsmatch med andra tidigare Arsenal-stjärnor, så som Nicolas Anelka, David Seaman, Sol Campbell och Anders Limpar på Santiago Bernabeu i Spanien.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.