Sebastian Larsson gjorde första träningen med AIK

Av: Daniel Sörensen, Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Sebastian Larsson gjorde på måndagen sin första träning med AIK.

Flera hundra åskådare var på plats på Karlberg.

– Det är klart att det föder ett visst intresse, säger sportchefen Björn Wesström om storpubliken.

Bara dagar innan VM-slutspelet drog igång blev det klart. Sebastian Larsson, 33, återvänder till svensk fotboll efter 17 år i England.

– Jag känner mig väldigt glad och stolt över att kunna kalla mig själv AIK-spelare. Alla vet att det har varit på tapeten ett tag. Jag ser fram emot att bli en debutant vid 33 års ålder, det är inte jättemånga som är det, sa Larsson i samband med presentationen.

Efter VM-äventyret är Sebastian Larsson nu på plats hos AIK. Under måndagen gjorde den 104-faldige a-landslagsmannen sin första träning med de allsvenska serieledarna.

Flera hundra besökare på plats

Vid 11:45 drog AIK igång träningen inför uppskattningsvis 300–400 besökare. Sebastian Larsson fick stående ovationer när laget joggade igång träningen på Karlberg.

– Vi har meddelat att Sebastian Larsson gör sin första träning med AIK. Det är inte så vanligt att allsvenska lag har VM-spelare som gör sin första träning, så det är klart att det föder ett visst intresse, säger Björn Wesström, sportchef i AIK.

Hur blir dagens träning?
– Blir uppdelat, det finns de som har spelat match och sen är det ungefär hälften som inte har spelat match. Det blir en uppdelad träning.

Vad betyder det för en klubb som AIK att få in en så pass meriterad spelare som Sebastian Larsson?
– På förhand handlar det så klart om kontinuitet, långsiktighet och drömmar. Man får in en stabil spelare som står för grundvärden och håller en höjd som gör att man vågar tro på saker och ting, över kontraktstiden åtminstone. Så klart betyder det mycket att en spelare av Sebastians dignitet väljer att gå till AIK. Han hade betydligt fler alternativ än AIK att välja mellan. Det är klart att det är en eloge till alla som håller på med det här på ett eller annat sätt. Oavsett om man stödjer AIK eller jobbar i AIK.

1 av 5 | Foto: FELIPE MORALES

Kan spela på söndag

Vad får folk se i dag från Sebastian Larsson?
– Han kommer nog inte att maxbelastas på något sätt, utan han kommer nog genomföra en ganska normal uppstartsträning. Så får vi ta det därifrån.

Han är nyligen tillbaka i Sverige efter VM. Kommer han att matchas in långsamt?
Det får veckan visa här vad det är för fysisk status på honom och hur han svarar på den träning som behöver göras till dess att han är uttagningsbar. Vi hoppas att papprena är på plats i alla fall så att han är uttagningsbar, så får vi ta det därifrån.

Så det är ingen omöjlighet att han är med i laget redan på söndag?
– Nej, teoretiskt är det ingen omöjlighet. Absolut inte.

AIK:s kommande allsvenska match är hemma mot Brommapojkarna.

LÄS VIDARE

Publicerad: