Champions League fotboll (herrar)

Skandalscener när Roma gick vidare: ”Inte acceptabelt”

Av: 

Daniel Sörensen

FOTBOLL

Sjachtar Donetsk hade en 2–1-ledning att luta sig emot efter det första mötet i Ukraina.

Men i returmötet i Rom lyckades hemmalaget att säkra avancemanget i Champions League.

I matchens slutskede bröt ett storbråk ut mellan flera spelare efter att Sjachtars brasse Ferreyra knuffat en bollkalle över reklamskyltarna.

Den ukrainska storklubben Sjachtar Donetsk vann det första mötet med 2–1, men med tanke på Romas bortamål var det öppet läge inför returmötet på Olympiastadion i Rom.

Och efter 52 minuters spel hade hemmalaget anledning att andas ut en aning.

Den bosniska anfallaren Edin Dzeko serverades en fin djupledsboll av Kevin Strootman, och petade in vinstmålet under Andrij Pyatov i Sjachtar-kassen.

– Det var en underbar kväll för mig och för Roma. Vi är stolta över vår prestation och vi förtjänade att gå vidare. Nu är vi ett av de åtta bästa lagen i Europa, säger segerskytten Dzeko i Viasats sändning.

Målet räckte för Roma, som gick vidare på totalt 2–2 med fler gjorda bortamål. Nu väntar klubbens första kvartsfinal på tio år.

Knuffade undan en bollkalle

Drygt 20 minuter efter Romas mål visades bortalagets Ivan Ordets ut efter att ha rivit ned Edin Dzeko som sista man i försvaret. Det röda kortet var ett faktum.

I samband med utvisningen hamnade de båda lagens spelare i ett ordentlig bråk ute vid ena sidlinjen.

Detta efter att Sjachtars Facundo Ferreyra knuffat undan en bollkalle i ett försök att snabbt få i gång spelet. Pojken ramlade baklänges över reklamskyltarna.

”Det är rött kort för mig”

Flera Romaspelare sprang snabbt ut till sidlinjen när de såg vad som hände, och tumult utbröt. Ferreyra klarade sig undan med en varning.

– Jag förstår scenerna. Så klart man reagerar. Ferreyra har tur att han inte åker ut för det här. Det är rött kort för mig, säger Bojan Djordjic efter matchen.

Efter situationen kom medicinsk personal fram till pojken och plåstrade om honom.

– Det är inte acceptabelt. Vi är ändå förebilder när vi är på planen och för de unga killarna är det kanske den största dagen i livet att få vara bollkallar, säger Fredrik Ljungberg.

Resultatservice

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

United ute ur CL: ”Taktiskt urusla”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)

AS Roma

FK Sjachtar Donetsk

Edin Dzeko